Τα αποτελέσματα των εκλογών και η επόμενη μέρα. | Πυρήνας Λουτρακίου

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Ο πυρήνας Λουτρακίου μέσα από διάλογο και βαθύ προβληματισμό των μελών του αλλά και φίλων, για τις τακτικές και την πολιτική του Μετώπου, πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών, για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και για την επόμενη ημέρα του Κινήματος, κατέληξε σε μια σειρά διαπιστώσεις και προτάσεις τις οποίες με την παρούσα επιστολή θέλει να τις θέσει υπόψη των Οργάνων και κυρίως του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου, ενόψει της συνεδρίασης του, αυτό το Σαββατοκύριακο, 14 & 15 Ιουνίου, αλλά πάνω από όλα σε όλους τους πυρήνες πανελλαδικά. Για αυτό παρακαλούμε την Κεντρική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ να το προωθήσει άμεσα σε όλους τους παραπάνω αποδέκτες, διευκολύνοντας τον ελεύθερο και κατά τη γνώμη μας απαραίτητο διάλογο, που πρέπει να ξεκινήσει.

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις που θα διαβάσετε παρακάτω συναγωνιστές δεν μας ήρθαν ξαφνικά με το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι στις συζητήσεις μας πολύ καιρό και κυρίως καθ΄ όλη τη διάρκεια του εκλογικού αγώνα. Ωστόσο προτιμήσαμε να μην κάνουμε κάποια παρέμβαση εκείνη την περίοδο καθώς όλοι μας έπρεπε να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στον αγώνα που είχαμε αποφασίσει να δώσουμε.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Γυρίζοντας, πίσω, στο Φθινόπωρο του 2013, όπου ο αγώνας μας με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του, παρατηρούμε ότι τα Όργανα του Μετώπου,(Π.Γ., Ο.Γ., ΕΣΣ,), ενώ γνωρίζουν όπως όλοι μας ότι η χρονιά που διανύουμε είναι προεκλογική, μάλιστα για αρκετό καιρό «έπαιζε» το σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών, ωστόσο για κάποιο λόγο περιμένουν μέχρι το Δεκέμβριο για να κατεβάσουν στη βάση του Ε.ΠΑ.Μ εισήγηση για συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ το εσωτερικό δημοψήφισμα για το θέμα έληξε τον Φεβρουάριο. Δηλαδή σε ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα της βάσης, όπως  ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί, (αρκεί μια ματιά στην εισήγηση της Π.Γ. για τη συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές για να καταλάβει κανείς την καθοδήγηση της βάσης στο επιθυμητό αποτέλεσμα), ο χρόνος προετοιμασίας ενός Κινήματος χωρίς οικονομικούς πόρους και αποκλεισμένο από τα ΜΜΕ, ήταν μόλις τρεις μήνες! Τη στιγμή που κόμματα που έχουν και οικονομική ανεξαρτησία και προβολή από τα ΜΜΕ λειτουργούσαν ήδη από το καλοκαίρι του 2013, ως να βρίσκονταν σε επίσημη προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα στην πολιτική εισήγηση όπου με γλαφυρό τρόπο η Π.Γ. εξηγούσε όλα τα επιχειρήματα υπέρ της καθόδου μας στις ευρωεκλογές, ενώ ήταν σαφές το μήνυμα ότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δευτερεύουσα μάχη, δεν γινόταν καμία αναφορά για οργανωτικά θέματα όπως για την πραγματική εικόνα των πυρήνων και κυρίως τη διείσδυση μας σε μεγάλες περιφέρειες όπως η Β΄ Αθηνών, αλλά κυρίως την οικονομική κατάσταση του Κεντρικού Ταμείου του Ε.ΠΑ.Μ. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο πυρήνας μας, όχι εύκολα και κατά πλειοψηφία, κατέληξε στην απόφαση υπέρ της συμμετοχής μας στις Ευρωεκλογές αλλά με την επισήμανση ότι έχουν εξασφαλισθεί οι οικονομικοί πόροι που είναι απαραίτητοι για τις εκλογές.

Από τα παραπάνω, σε πρώτη φάση, συμπεράνουμε ότι:
*Η κάθοδος μας στις εκλογές αντιμετωπίστηκε, θα τολμήσουμε να πούμε, με επιπολαιότητα και σιγουριά μεγάλου Κόμματος, από τα αρμόδια Όργανα του Μετώπου. Και εξηγούμαστε:
1. Υπήρξε αναίτια ολιγωρία στο χρόνο απόφασης για συμμετοχή μας στις εκλογές, άρα μη επαρκής χρόνος για ουσιαστική προετοιμασία.
2. Η βάση «σύρθηκε» σε μια απόφαση, χωρίς τα Όργανα να έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα γεγονός που δεν έκαναν σαφές στα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.
3. Η εισήγηση της Π.Γ. για τη στάση μας στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές περισσότερα προβλήματα δημιούργησε παρά έλυσε. ( Ο δικός μας πυρήνας μετρά δύο «απώλειες» συναγωνιστριών, τριβές και ατέλειωτες συζητήσεις για τη συμμετοχή μας και υπό ποιους όρους)
4. Η καθυστέρηση στην απόφαση να λάβουμε μέρος στις εκλογές θεωρούμε ότι είχε σίγουρα συνέπειες στη ζύμωση συνεργασιών με άλλους σχηματισμούς και προσωπικότητες για κοινό ψηφοδέλτιο. Αλλά και στην ουσιαστική εξέταση συνεργασίας του Ε.ΠΑ.Μ, με σχηματισμούς που διεκδικούσαν το μεγαλύτερο Δήμο τη χώρας την Αθήνα και την Περιφέρεια Αττικής. Γεγονός που θα μας έφερνε μεγαλύτερη διείσδυση στους πολίτες.

Μέτωπο ή Κόμμα;

Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ή κυβερνητικό πρόγραμμα; Εκλογές ή Ανατροπή;

Το Ε.ΠΑ.Μ είναι Μέτωπο, το λέει στην ιδρυτική του διακήρυξη. Μετατράπηκε σε κόμμα για να έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε εκλογές. Από εκείνη τη στιγμή, από εκείνη την απόφαση, κατά την άποψή μας, το Ε.ΠΑ.Μ, ζει σε εσωτερικό διχασμό, αφού ταλαντεύεται ανάμεσα στην ανατροπή μέσα από έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό και σε μια εκλογική επιτυχία. Και οι ταλαντεύσεις αυτές, είναι διάχυτες στα κείμενα της Π.Γ. , του Ο.Γ., άλλα και τις ομιλίες του Γ.Γ. καθώς από τη μια ομιλούμε στους συμπολίτες μας για κατοχή της χώρας από ξένες δυνάμεις και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου ΕΑΜ που θα πολεμήσει για την απελευθέρωση της πατρίδας, και από την άλλη τους παρουσιάζουμε, ( ή τουλάχιστον αποπειραθήκαμε) κυβερνητικό πρόγραμμα μιας κυβέρνησης παλλαϊκού Μετώπου και τους ζητούμε την ψήφο τους.

Συναγωνιστές ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει, προκειμένου να μας διακρίνει μια κάποια συνέπεια προς τους συμπολίτες μας: ή ζητάμε από το λαό  να πάρει τα πράγματα στα χέρια του μέσω ενός παλλαϊκού Αγώνα, της Γενικής Πολιτικής Απεργίας, ή  ζητάμε να αναθέσουν σε εμάς τη δουλειά, μέσω των εκλογών. Γιατί στην πρώτη περίπτωση, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι οι εκλογές δεν έχουν κανένα ρόλο και δεν μας αφορούν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, την οποία όμως έχουμε ήδη τιμήσει δύο φορές, τότε οι όροι του παιχνιδιού είναι σκληροί και αδυσώπητοι και καθορισμένοι από το σύστημα που πολεμάμε. Δηλαδή χρειάζεται ευελιξία, πολιτικός και επικοινωνιακός σχεδιασμός και πολιτικές συνεργασίες και σίγουρα εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Ας δούμε όμως και το σενάριο που μάλλον υποστηρίξαμε: Εκλογές για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Αν όχι μια διαδρομή που περνά μέσα από συνεργασίες; Κυρίως μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι παρελθόν! Εκτός και αν πιστέψαμε ότι το ποσοστό μας από 0.92% το 2012 θα εκτινασσόταν σε τέτοια ύψη που θα μας έδινε την εξουσία. Γιατί συναγωνιστές ακόμη και σε ένα καλό σενάριο, όπου η επόμενη ημέρα θα μας έβρισκε με έναν ευρωβουλευτή και ένα ποσοστό κοντά στο 4%, και πάλι, θα έπρεπε με σοβαρότητα να ανοιχτούμε σε συνεργασίες με τα λεγόμενα αντι-μνημονιακά κόμματα, τα οποία όμως συνεχώς καταγγέλουμε! (Δεν θα πούμε δικαίως ή αδίκως. Αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε είναι ότι εάν σκοπός μας είναι να αποκαλύψουμε τις ανομίες όλων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τότε εκ των πραγμάτων ακολουθούμε ένα μοναχικό δρόμο και αυτό-βαπτιζόμαστε ως τη μόνη «καθαρή» πολιτική δύναμη. Και φοβόμαστε ότι απέναντι μας δεν είναι μόνο τα κόμματα αλλά και οι ψηφοφόροι τους, η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι άγγελοι αλλά άνθρωποι με αδυναμίες.)

Αριστερά ή Δεξιά;

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται. Ο Γ.Γ. δηλώνει κομμουνιστής και την ίδια ώρα προσπαθεί να πείσει το μέσο πολίτη ότι το Ε.ΠΑ.Μ (εύκολα το μπερδεύεις με το ΕΑΜ) είναι Μέτωπο και δεν χωρούν ιδεολογίες. Δεξιοί και Αριστεροί αγκαλιασμένοι για να σώσουν την πατρίδα, όπως έγινε και στο ΕΑΜ. Μάλιστα. Είναι σαν να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι Ελληνες γνωρίζουν μέρος της ιστορίας και έχουν συνδέσει το ΕΑΜ με το ΚΚΕ και με τον εμφύλιο! Μην απορούμε λοιπόν για το αριστερό πρόσημο. Το κερδίσαμε επάξια το βράδυ της προεκλογικής μας συγκέντρωσης στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη όταν μαζί με τον επικεφαλής μας, τουλάχιστον για τον κόσμο, Δ. Καζάκη και δηλωμένο κομμουνιστή, ανέβηκε στη σκηνή και η μητέρα συναγωνιστή η οποία ήταν στο ΕΑΜ και μας τραγούδησε παραφρασμένο αντάρτικο τραγούδι! Είμαστε σίγουροι ότι κερδίσαμε πολλούς δεξιούς συμπολίτες μας εκείνη την ημέρα. Απλά σημειώνουμε τη δυσαρέσκεια που εισπράξαμε από φίλους του ΕΠΑΜ Λουτρακίου οι οποίοι προέρχονται από το λεγόμενο συντηρητικό χώρο και οι οποίοι ένιωσαν άβολα.

Και για να εξηγούμαστε οι βολές δεν στρέφονται ούτε κατά του Γ.Γ του ΕΠΑΜ και ουδόλως κατά της απίστευτα γλυκύτατης Εαμίτισας.
Κάθοδος στις εκλογές όμως χωρίς στοιχειώδη χάραξη επικοινωνιακής πολιτικής η οποία θα ακολουθείται, με σοβαρότητα και συνέπεια από όλους σε όποιο Οργανο ή πυρήνα και αν ανήκει τότε είναι από χέρι χαμένη. Αλλά συναγωνιστές η επικοινωνιακή πολιτική υπηρετεί τους πολιτικούς στόχους που κάθε φορά βάζει το Κίνημα και αυτοί εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι ξεκάθαροι. Και αυτό θεωρούμε ότι είναι η Μήτρα του προβλήματος μας και αυτό ακριβώς είδαν και οι συμπολίτες μας.

Αυτό όμως που μας προβλημάτισε περισσότερο δεν είναι τι δεν έγινε (θα βρεθούν πολλές δικαιολογίες για όλα αυτά) αλλά οι τοποθετήσεις της Π.Γ και του Ο.Γ. αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως η ανεξήγητη και πάλι καθυστέρηση των Οργάνων να συγκαλέσουν Ε.Σ.Σ. ενώ αγνοούμε τι γίνεται με το Συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα:
*Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες από το εκλογικό αποτέλεσμα για να «μιλήσει» η Π.Γ.! Δηλαδή συναγωνιστές πόσο δύσκολο ήταν πριν την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, να δούμε μια λιτή ανακοίνωση όπου θα ευχαριστούσε, τον κόσμο που μας ψήφισε και τους Επαμίτες για τον αγώνα τους;

Και αφού περιμέναμε, και τα social media είχαν πάρει φωτιά, έρχεται η πολυπόθητη ανακοίνωση όπου για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση έχει την «τιμητική» της, επί της ουσίας η άσκηση κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ανακοίνωσης, και την ίδια ώρα μιλάμε για νέο άνοιγμα του Μετώπου σε συνεργασίες. Αλλά με ποιους, εκτός από τον λαό; Αφού όλοι οι άλλοι πλην εμάς, είναι είτε πουλημένοι, είτε καθοδηγούμενοι είτε κομματικοί γραφειοκράτες, είτε γραφικοί, είτε δοσίλογοι κ.λπ. Αλλά αλίμονο ο λαός τους ακολουθεί και απαιτεί να ενωθούμε όπως εμείς διεκδικούμε την ένωσή του!

Η προσπάθεια αυτοκριτικής στις τελευταίες παραγράφους της ανακοίνωσης της Π.Γ. δεν μας πείθει ότι το Οργανο έχει επαφή με τους πραγματικούς λόγους της ήττας μας στις εκλογές αλλά ότι περισσότερο προσπαθεί να περισώσει όποιο γόητρο της έχει απομείνει. Εξ΄ ου και η νεότερη ανακοίνωση για την κήρυξη ανένδοτου αγώνα προκειμένου να πέσει η  κυβέρνηση. Οι συνεργασίες όμως και οι κοινές δράσεις δεν γίνονται μέσω ανακοινώσεων αλλά επίμονων και επίπονων συνομιλιών. Δεν τελειώνουν σε μια συνάντηση αναγνώρισης θέλουν χρόνο και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης.

*Την απουσία ανακοίνωσης της Π.Γ, τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές, ήρθε να αναπληρώσει το Ο.Γ. το οποίο εξέδωσε μια εσωτερική ανακοίνωση αλλά τουλάχιστον σε εμάς γέννησε περισσότερα ερωτήματα με κύριο ένα: Τα δύο Οργανα συνομιλούν μεταξύ τους, έχουν κάποια συνάφεια και συνεργασία; Η το καθένα είναι ένα αυτόνομο «καπετανάτο»; Η Π.Γ. συμφωνεί με όσα γράφει το Ο.Γ. όπως για παράδειγμα ότι «Από σήμερα πιο δυνατοί και ψυχωμένοι θα προχωρήσουμε στο δρόμο της ανατροπής για τον οποίο ξεκινήσαμε και παρά τα κάποια ξεστρατίσματα, ακολουθούμε με πίστη.» Ποια είναι τα ξεστρατίσμαστα, συναγωνιστές και από ποιους έγιναν; Η γράφουμε κάτι για να περάσει η ώρα και δημιουργούμε εντυπώσεις;

 Ή με τη διαπίστωση ότι «Ο αγώνας των Επαμιτών δεν χρειάζεται υπερπαραγωγές, δεν στηρίζεται και δεν πρέπει να στηρίζεται, υπό μορφή εξάρτησης σε χρηματοδοτήσεις». Δηλαδή το Ο.Γ. έχει φροντίσει με κάποιο τρόπο, άγνωστο στον δικό μας πυρήνα, την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την επιβίωση του Κινήματος και μέμφεται με τόση ευκολία την προσπάθεια των Επαμιτών,  να εξασφαλίσουν το φιλί της ζωής, τουλάχιστον οικονομικά για το Μέτωπο, μέσω των Ευρωεκλογών.

Θα σταθούμε όμως σε κάτι που εμείς χαρακτηρίζουμε κορυφαίο στην ανακοίνωση: «Το Μέτωπο δεν είναι όχλος. Λειτούργει με καταστατικές  διαδικασίες, που προάγουν την δημοκρατία και του δίνουν την δυνατότητα  σαν ένας ζωντανός οργανισμός, να αναπροσαρμόζει τις τακτικές του, ανάλογα με τα ιστορικά δεδομένα της περιόδου που ζούμε». Ποιόν ενημερώνει – νουθετεί, το Ο.Γ. για τον χαρακτήρα του Μετώπου, τα απλά μέλη του Ε.ΠΑ.Μ; Αλλά πότε, όποια από αυτά λειτούργησαν με όρους όχλου και αντικαταστατικά δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες που προβλέπει το καταστατικό;

Που είναι το Συνέδριο;

Μέχρι στιγμής καμία ουσιαστική κουβέντα προς τους πυρήνες για το τι ακολουθεί μετά την αποτυχία της επίτευξης του στόχου που είχαμε βάλει. Γιατί είχαμε στόχο, και ήταν τουλάχιστον η αύξηση του ποσοστού μας για να μην επικαλεστούμε κείμενα και συνεντεύξεις όπου φαίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος μας ήταν να διεμβολίσουμε το σύστημα και να κάνουμε την έκπληξη. Αρα σε αυτό τον στόχο αποτύχαμε. Και για την αποτυχία μας έχουμε ήδη αναφέρει τις αιτίες που την προκάλεσαν, φυσικά συνοπτικά. (Υπάρχει σειρά επισημάνσεων, όπως η απουσία μας, η πιο σωστά η ορθή πολιτικά παρουσία μας στα social media, τα οποία έχουν απίστευτη δύναμη, η απουσία νέων από ένα Κίνημα που παλεύει για την ανατροπή, ο δογματισμός στο λόγο μας, ο βομβαρδισμός του μέσου πολίτη με τις καταστροφές που τον περιμένουν μας στερεί την επικοινωνία της ελπίδας και της λύσης που πρεσβεύουμε και κ.α).

Αλλά ένας πολιτικός σχηματισμός που δεν θέλει να μένει στην πλάνη του αναθέτει σε ειδικούς μια έρευνα προκειμένου να μάθει, τρία χρόνια μετά την ιδρυσή του, π.χ. ποιο είναι το ποσοστό αναγνωρισιμότητας του, τι ιδεολογικό πρόσημο του βάζουν οι πολίτες, ποια είναι η γνώμη τους για τη δράση του, και γιατί δεν το ψήφισαν, την απήχησή του σε διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικά στρώματα. Και στη συνέχεια με σοβαρότητα μελετά τα αποτελέσματα (εκεί υπάρχουν τα στοιχεία της ήττας και όχι στις εικασίες και τα συμπεράσματα του καθενός μας τα οποία δεν είναι πάντα αντικειμενικά). Βέβαια αυτή την έρευνα δεν θα μας πείραζε συναγωνιστές να την είχαμε κάνει πριν τις εκλογές. Θα είχαμε ίσως πολύτιμα στοιχεία στα χέρια μας.

Αυτό που περιμέναμε από τα δύο Οργανα αλλά κυρίως από την Π.Γ. καθώς είναι στην αρμοδιότητα της, ήταν η άμεση σύγκλιση του Ε.Σ.Σ, το πρώτο Σ/Κ μετά τις εκλογές, προκειμένου να εξετάσει τα αποτελέσματα και να γίνει απολογισμός του αγώνα. Κυρίως όμως περιμέναμε να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες του Συνεδρίου, το οποίο έπρεπε να έχει προβλεφθεί για το τέλος Ιουνίου, είτε σε περίπτωση νικηφόρου αποτελέσματος είτε όχι. Και σε αυτό φέρει καίρια ευθύνη το Ε.Σ.Σ.

Αλλά σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, τα Οργανα του Μετώπου, ήταν  απροετοίμαστα για το αποτέλεσμα, όποιο και αν θα ήταν αυτό, εξ ού και η έλλειψη αντανακλαστικών, διαπίστωση που ίσως καθιστά προβληματική την ίδια την επιβίωση του Κινήματος σε όποια μορφή, Μετώπου ή Κόμματος, αποφασίσει το Συνέδριο, αφού μόνο η βάση έχει αυτό το δικαίωμα.

Τώρα, πολύ φοβούμαστε ότι οδηγούμαστε σε Συνέδριο το Φθινόπωρο,  ενώ οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για την πορεία του Μετώπου καίρια και ουσιαστικά. Αλήθεια συναγωνιστές, εάν το σύστημα μας αιφνιδιάσει και κηρύξει εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο; Τι κάνουμε; Πάλι δημοψήφισμα;

Και το πιο σημαντικό, η όποια πολιτική  πορεία του Ε.ΠΑ.Μ, για το επόμενο διάστημα, μέχρι το Συνέδριο, θα ταλανίζεται από διλλήματα για τα οποία θα έπρεπε άμεσα πλέον να δώσουμε απαντήσεις, αφού ο πολιτικός χρόνος δεν είναι απεριόριστος.
Ο πυρήνας Λουτρακίου, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών των Οργάνων, η θητεία των οποίων έχει λήξει, ενώ τα μέμφεται ότι για δικούς τους λόγους, χρονοτριβούν με τις διαδικασίες σε βάρος του Κινήματος που, όσο και αν κάποιοι εθελοτυφλούν είναι σε σημαντικό σταυροδρόμι καίριων αποφάσεων. Ζητάμε Συνέδριο το συντομότερο δυνατό, ως το μόνο αρμόδιο Οργανο να εκτιμήσει, να αποφασίσει και να χαράξει πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνουμε ότι την απόφασή μας, θα σεβαστεί η συναγωνίστρια Γ.Μπάστα, μέλος του πυρήνα μας και εκλεγμένο μέλος του Ε.Σ.Σ. και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Μετώπου, η οποία δεσμεύθηκε ότι κατά τη συνεδρίαση του Ε.Σ.Σ θα δηλώσει την παραίτησή της και η οποία εξουσιοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου να απαντήσει σε όποια ερωτήματα μπορεί να προκύψουν από την παρούσα επιστολή.
Η παρούσα επιστολή δεν θέλει να δυναμιτίσει αλλά να κινητοποιήσει. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη. Αλλά διάλογος μέσω επιστολών χωρίς ο ένας να βλέπει τον άλλο δεν μπορεί να γίνει. Η παρούσα επιστολή θέλει να εκφράσει, χωρίς φόβο και πάθος, τις απόψεις και τις αγωνίες ενός πυρήνα που έχει ατσαλωθεί μέσα από κρίσεις και αγώνες, είναι από τους ελάχιστους στην Επικράτεια που είναι οικονομικά ενήμερος προς τις υποχρεώσεις του στο Κεντρικό Ταμείο, έφερε για μία ακόμη φορά καλό εκλογικό αποτέλεσμα, (σε ένα νομό όπου η Χρυσή Αυγή κάνει πάρτι) και ουδέποτε μέχρι τώρα  έχει απασχολήσει με επιστολές και εσωτερικά ζητήματα.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Ελπίζουμε ότι με τις απόψεις μας συμβάλλουμε στην αρχή ενός διαλόγου μεταξύ των πυρήνων προκειμένου να εκφραστεί η βάση, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ