Ο. Κουμαρέλλας: Ένσταση - Απάντηση στο Πόρισμα του Ε.Σ.

Συναγωνιστές,

Το πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου που με αφορά το επιστρέφω ως απαράδεκτο, επειδή:

 

1. Παρουσιάζει τυπικές ελλείψεις:

α) Είναι ανυπόγραφο. Ένα τόσο σοβαρό κείμενο που παράγει έμπρακτα αποτελέσματα σε βάρος συναγωνιστή, οφείλει να υπογράφεται από όλους που συμφώνησαν στην έκδοσή του. Κανείς δεν μπορεί να κρύβει την προσωπική του ευθύνη πίσω από το γενικό τίτλο «ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

β) Εγκρίθηκε ομόφωνα; Αν όχι, γιατί δεν περιλαμβάνονται οι μειοψηφούσες απόψεις; Ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν;

 

2. Ενίσταμαι επί της ουσίας:

Το πόρισμα αυτό είναι απαράδεκτο, ιησουίτικης λογικής και αντίληψης, εξίσωσης του θύτη με το θύμα. Και πολύ χειρότερα αποτελεί άτεχνη προσπάθεια αντιστροφής των ρόλων και ενοχοποίησης μου.

Και αυτό, διότι αντί να μείνει στην απόφασή του Σ.Ε. στεγνά ως όφειλε, στο αν, δηλαδή, συντρέχουν ή όχι οι λόγοι για οριστική απομάκρυνσή μου από το Μέτωπο (διαγραφή μου), και ενώ υποτίθεται ότι αναγνωρίζει ότι δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, προσπαθεί με ένα δεύτερο εντελώς περιττό και, κατά την εκτίμησή μου, υποβολιμαίο σκέλος του πορίσματος, να με στηλιτεύσει και να με στιγματίσει στα μάτια όλων των συναγωνιστριών και των συναγωνιστών μου,όταν, με ύφος αυθεντίας, διαπιστώνει, ότι έδρασα, επί της ουσίας, σε βάρος του Μετώπου, διαστρεβλώνοντας τις πράξεις και τα λόγια μου και μηδενίζοντας, συλλήβδην και επί της ουσίας, την προσφορά μου στο ΕΠΑΜ. Ακυρώνει έτσι, ύπουλα, το πρώτο σκέλος της απόφασης και αφήνει να εννοείται έμμεσα, ότι δεν προχωρά στην διαγραφή μου, επειδή υποτίθεται, δεν περισσεύει κανείς.

Καθ΄ υπέρβαση του καθήκοντός του το Ε.Σ. με εκθέτει ανεπανόρθωτα με τον ισχυρισμό ότι τάχα προκάλεσα ζημιά στο ΕΠΑΜ δημιουργώντας «κενά επικοινωνίας και προσβασιμότητας σε άλλες ομάδες του λαού, που δεν έχουν στρατευτεί στο κίνημα», επειδή τι άλλο από ζημιά στο Μέτωπο σημαίνουν τα περίφημα πλέον «κενά επικοινωνίας» για τα οποία με εγκαλεί η εν λόγω απόφαση; Ενώ δεν παραλείπει να υπονοεί, ότι στερούμαι εγκράτειας και αυτοελέγχου.

Αναρωτιέμαι πόση εγκράτεια και πόσο αυτοέλεγχο είχαν οι συντάκτες αυτού του κειμένου, χωρίζοντας το πόρισμα σε δύο αλληλοαναιρούμενα, στη πράξη, σκέλη. Τέσσερα σχεδόν χρόνια από την ίδρυση του Μετώπου, πλάι στο Δ. Καζάκη υφίσταμαι τις ανοίκειες επιθέσεις, τα κουτσομπολιά, τις συκοφαντίες, από όλους αυτούς που ό,τι δεν μπορούν να φτάσουν προσπαθούν στο παρασκήνιο να το κοντύνουν και να το φέρουν στα δικά τους μέτρα. Τρείς μήνες, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεχόμουνα κάθε προσβολή, κουτσομπολιό και κάθε αλήτικη σε βάρος μου συμπεριφορά. Δεν μιλούσα και έκανα υπομονή θεωρώντας, ότι το δίκιο και η λογική τελικά θα επικρατήσουν. Η εκδικητική μανία όμως φαίνεται ότι είναι αήττητη, το ίδιο όπως και η ηλιθιότητα.

Πράγματι, αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος μου, όχι ως λόγια κάποιου καλοθελητή, αλλά ως επίσημη απόφαση συλλογικού οργάνου του ΕΠΑΜ, ο οποιοσδήποτε θα μπορεί στο μέλλον να τις χρησιμοποιεί ελεύθερα και απολύτως νομιμοποιημένα, για να μειώσει την αξιοπιστία μου απέναντι στους συναγωνιστές μου και να μου στερήσει τα οποιαδήποτε δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητά μου ως ισότιμο μέλος του ΕΠΑΜ. Ουσιαστικά για μένα αυτό αποτελεί defacto διαγραφή και μάλιστα χειρότερα από διαγραφή. Αφού μια διαγραφή μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον, ή να υπάρξει επανένταξη, σβήνοντας στη πράξη οτιδήποτε προϋπήρξε. Ένα τέτοιο πόρισμα οργάνου όμως, αποδίδοντας μομφές, λειτουργεί στο διηνεκές σε βάρος αυτού που απευθύνεται η μομφή, αφού ο καθένας μπορεί να το κραδαίνει σε βάρος του, οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί.

Συναγωνιστές, δεν μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός στα μέλη του ΕΠΑΜ σε αυτά με πλήρη και σε εκείνα με μειωμένη αξιοπιστία με τη βούλα του Ε.Σ..

Δεν είχατε τέτοιο δικαίωμα συναγωνιστές. Και μην ισχυριστεί κανείς, ότι η τοποθέτησή σας σε βάρος μου αποτελεί καλόπιστη κριτική, γιατί την υπερβαίνει κατά πολύ, αφού παράγει στη πράξη αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος μου και στην ισότιμη συμμετοχή μου στις διαδικασίες του Μετώπου στο διηνεκές, ενώ δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η πιθανολογούμενη ζημιά στο Μέτωπο από την πολιτική μου λειτουργία. Ούτε έχετε το παραμικρό δικαίωμα άσκησης κριτικής τέτοιου είδους στα πλαίσια των καταστατικών σας καθηκόντων. Που τα βρήκατε αυτά γραμμένα;

Μόνο σταλινοφασίστες θα μπορούσαν να είχαν επινοήσει τέτοιες σατανικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου! Ας ελπίσουμε, ότι εδώ πρόκειται μόνο για απειρία και επιπολαιότητα, που από τύχη, παρήγε αντίστοιχα αποτελέσματα.

Πέραν της δεοντολογίας, ούτε το καταστατικό σας ορίζει, ή σας επιτρέπει, να ασκείτε κριτική και να εκδίδετε «πιστοποιητικά» αξιοπιστίας, ή νομιμοφροσύνης, ή για οτιδήποτε άλλο για τα μέλη. Το άρθρο 46 είναι σαφέστατο και στο πνεύμα του και στο γράμμα του: «Ο έλεγχος της σωστής εφαρμογής του Καταστατικού σε όλες τις δραστηριότητες του Ε.ΠΑ.Μ. και γενικότερα της τήρησης από όλα τα όργανα και όλα τα μέλη των ηθικών, ιδεολογικών, πολιτικών και κανονιστικών πλαισίων που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ.». Ποια ηθικά, ιδεολογικά, πολιτικά και κανονιστικά πλαίσια που θέτουν οι Αρχές του Ε.ΠΑ.Μ. παραβιάστηκαν από την πλευρά μου; Γιατί δεν αναφέρετε έστω και μια συγκεκριμένη περίπτωση αλλά καλύπτεστε πίσω από γενικόλογες αναφορές και αξιολογικές κρίσεις για τρόπους «καλής συμπεριφοράς», μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε ποια άραγε σκοπιμότητα; Τι σας υποχρέωσε να αλλοιώσετε τη δική σας απόφαση στο πρώτο μέρος του πορίσματός σας με την προσθήκη απαράδεκτων αξιολογικών κρίσεων προσθέτοντας και δεύτερο μέρος με παρατηρήσεις;

Για το λόγο αυτό η απόφαση του Ε.Σ. δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή από την πλευρά μου και τη καταγγέλλω ως απόρροια απερίσκεπτης, απολίτικης και επιπόλαιας λειτουργίας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, που ελήφθη καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων του, το οποίο και καλώ, ή να προχωρήσει σε διόρθωση και πλήρη αποκατάστασή μου, αφαιρώντας τις επίμαχες και προσβλητικές, αλλά και εντελώς ψευδείς κατηγορίες σε βάρος μου, ή να παραιτηθεί πάραυτα, για λόγους απαράδεκτης μεροληψίας και έμμεσης συκοφαντίας, με παραγωγή εμπράκτου αρνητικού αποτελέσματος σε βάρος μου.

Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό ατόπημα που καταγράφεται στο πόρισμα που εκμηδενίζει την αξία του και το καθιστά απαράδεκτο, αλλά υπάρχει ακολουθία, επειδή αυτό το πρώτο και βασικό ατόπημα στηρίζεται σε κατασκευασμένες, εν πολλοίς, κατηγορίες, που μπορεί να υποκρύπτουν, με τη σειρά τους, ανεπίτρεπτη ιδιοτέλεια.

Λυπάμαι πολύ, αλλά το πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ θίγει, με απαράδεκτο τρόπο, την προσωπικότητά μου και την τετραετή σχεδόν παρουσία και προσφορά μου στο Μέτωπο καθόσον εντελώς ατεκμηρίωτα και ψευδώς ισχυρίζεται ταυτιζόμενο ολοκληρωτικά με τον αρχικό κατήγορό μου:

· Κάθε μέλος του ΕΠΑΜ (επομένως και ο συναγωνιστής Κουμαρέλλας) οφείλει, τόσο στο εσωτερικό του Μετώπου (αλληλογραφία κλπ.), όσο και στις προσεγγίσεις των συμπολιτών εκτός Μετώπου (δημόσια προφίλ και ιστοσελίδες του ΕΠΑΜ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να κινείται, να εκφράζεται και εν τέλει να δρα μέσα στα πλαίσια ενός τεκμηριωμένου διαλόγου και επιχειρηματολογίας, αποφεύγοντας ειρωνείες και μειωτικούς χαρακτηρισμούς που δημιουργούν και καλλιεργούν εγωιστικές αντιπαλότητες, που τελικά οδηγούν σε κενά επικοινωνίας και προσβασιμότητας σε άλλες ομάδες του λαού, που δεν έχουν στρατευτεί στο κίνημα. Το παράδειγμα εγκράτειας και αυτοελέγχου οφείλουν να το δίνουν κυρίως και πρωτίστως τα μέλη των βασικών οργάνων μας, μιας και - κατά κύριο λόγο - αντιπροσωπεύουν και αντικατοπτρίζουν προς την κοινωνία την εικόνα του ΕΠΑΜ.

Πόσο με αφορά το παραπάνω απόσπασμα, που με ονοματίζει στιγματίζοντάς με σε όλο το ΕΠΑΜ;

Τι εννοούν εδώ οι συναγωνιστές του Ελεγκτικού; Ότι όλον τον καιρό από την ίδρυση του Μετώπου μέχρι σήμερα που διαχειρίζομαι το «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ» και συμμετέχω ως συνδιαχειριστής της σελίδας του facebook του ΕΠΑΜ δεν εκφράζομαι τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα στα γραπτά μου και στις παρεμβάσεις μου;

-Έχουν κάνει τον κόπο οι συναγωνιστές του Ε.Σ. να διαβάσουν έστω και ένα από τα κείμενά μου με τα οποία εκφράζομαι δημόσια; Έστω και ένα! Για να κρίνουν; Υπάρχουν δεκάδες, αν όχι πια εκατοντάδες δημόσιες έγγραφες τοποθετήσεις, άρθρα, κείμενα μου και ένα ολόκληρο βιβλίο, που συγγράφηκε και εκδόθηκε για λογαριασμό του Ε.ΠΑ.Μ. από εμένα.

-Έχουν διαβάσει έστω και μια από τις Ανακοινώσεις της παλιάς Πολιτικής Γραμματείας, που υπήρξα από τους βασικούς διαμορφωτές των δημόσιων τοποθετήσεών της;

-Έχουν ακούσει, έστω και μία φορά, μια δημόσια ομιλία μου; Έστω μια φορά;

Κι αν το έχουν κάνει, τότε πως καταλήγουν, ότι με τον τρόπο μου οδηγώ σε «σε κενά επικοινωνίας και προσβασιμότητας σε άλλες ομάδες του λαού»; Επειδή δεν υφίσταται γενική αναφορά εδώ, για το δέον γενέσθαι. Υπάρχει συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί το πόρισμα και απολύτως συγκεκριμένο πρόσωπο, που αναφέρεται ονομαστικά (εγώ).

Πολύ αμφιβάλω, ότι κατανοούν και οι ίδιοι οι συναγωνιστές τι αποφάσισαν και τι συνυπέγραψαν! Εκτός κι αν βρέθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Που δεν θέλω επ’ ουδενί να πιστέψω.

Όμως ως γνήσιοι «συναγωνιστές» καταπιάνονται από ένα και μοναδικό και απολύτως δικαιολογημένο επεισόδιο για να ακυρώσουν με το πόρισμά τους τη συνολική δημόσια προσφορά και παρουσία μου. Ως «επαμίτες» δεν ενοχλούνται καθόλου, φαίνεται, και το θεωρούν φυσιολογικό και δημοκρατικό, ο κάθε πικραμένος, τρελός, ή πράκτορας, ή οτιδήποτε άλλο, να εκτοξεύει δημόσια κατηγορίες κατά του ΕΠΑΜ κρυπτόμενος πίσω από ψευδώνυμα. Αλλά, θεωρούν κατακριτέο επί ποινή διαπόμπευσης τον οποιοδήποτε τολμήσει να απαντήσει υπερασπιζόμενος το Μέτωπο, με τον τρόπο που ο ίδιος επιλέγει. Τέτοια …ευγένεια ψυχής, απέναντι στους επικριτές του Μετώπου, ούτε ο Χριστός που καλούσε να γυρνάμε το μάγουλο…..

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!!! Είναι η απάντησή μου.

Και παραφράζοντας τη γνωστή ρήση, εδώ η «επικοινωνιακή» ανάγκη του Μετώπου είναι το τελευταίο καταφύγιο της υποκρισίας (και των φορέων της βεβαίως)…..

Συναγωνιστές, δεν ντρέπεστε λιγάκι να αναφέρεστε σε μένα και να υπονοείτε ότι με τις τοποθετήσεις μου οδηγώ «σε κενά επικοινωνίας και προσβασιμότητας σε άλλες ομάδες του λαού, που δεν έχουν στρατευτεί στο κίνημα

Τσίπα δεν υπάρχει να απευθύνεστε σε μένα και να μιλάτε για έλλειμμα εγκράτειας και αυτοελέγχου; Ή μήπως, κατά τη γνώμη σας, το «κράτημα ισορροπιών» και το κρύψιμο κάτω από το χαλί των κακώς κειμένων δείχνει εγκράτεια και αυτοέλεγχο; Εάν είναι έτσι τότε ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους και έχουμε εντελώς διαφορετικό αξιακό σύστημα.

Νομίζετε ότι με το να στιγματίζετε και να καταρρακώνετε την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που έδωσε όλο του το είναι στο Μέτωπο τόσα χρόνια, θα διατηρήσετε την παραμικρή ισορροπία;

Νομίζετε, ότι με το να εξισώνετε την ανιδιοτελή προσπάθεια με την προμελετημένη υπονόμευση κάνετε καλό στο Μέτωπο;

Γνωρίζω, η αλήθεια τσούζει και δεν είναι αρεστοί αυτοί που λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Αλλά όχι κι έτσι, αγαπητοί μου!

Σας ενόχλησε που αποκάλεσα ηλίθιο ένα τρόλλ που καταφέρονταν με ψευδώνυμο ενάντια στο ΕΠΑΜ και μάλιστα δημόσια στην κεντρική του σελίδα στο fb, αλλά δεν βρήκατε λέξη να πείτε για τον επί τριήμερο διασυρμό μου στο Συνέδριο από τον κατήγορό μου και την παρέα του. Τέτοια αίσθηση δικαίου δεν ματαξανάγινε! Μπράβο σας!!!

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, λυπάστε που πλέον δεν λειτουργώ σε όργανο για να είχατε την ευκαιρία να με ανακαλέσετε (χωρίς να έχετε καν τέτοιο δικαίωμα, που ανήκει αποκλειστικά στον αντίστοιχο Τομέα, προς τι η αναφορά λοιπόν;). Αλλά ούτε που σας πέρασε από το μυαλό, να προτείνετε τρόπους για το πως θα προφυλαχτεί το Μέτωπο από τους συνειδητούς, ή έστω από τους μη έχοντες συνείδηση των πράξεων και των λόγων τους και εκ του αποτελέσματος αυτών, καλοθελητές και προβοκάτορες. Για τα φειγ βολάν της σε βάρος μου καταγγελίας τσιμουδιά. Βεβαίως αφού λειτουργείτε στην ίδια λογική. Μη θίξετε δα αυτόν που εκλέξατε για πρόεδρό σας!

Όχι αγαπητές και αγαπητοί μου δεν θα επιβάλλετε λογοκρισία στις εσωτερικές διαδικασίες του Μετώπου.

Κατακριτέος είναι αυτός που δημοσιοποιεί εσωτερικούς διαλόγους στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός οργάνου, χωρίς να πάρει την άδεια του ίδιου του οργάνου. Και δεν ήμουν εγώ αυτός. Ούτε δέχομαι μαθήματα καλής συμπεριφοράς, από τον οποιοδήποτε θέλει να παραστήσει τον αδέκαστο και αναμάρτητο με αφορμή την παράτυπη και αντικαταστατική δημοσιοποίηση εσωτερικών διαλόγων, όσο σκληροί κι αν είναι αυτοί. Τέτοιες σκόπιμες δημοσιοποιήσεις δεν αποτελούν ούτε στοιχεία διαφάνειας, ούτε εντάσσονται σε κανενός είδους δημοκρατική διαδικασία, αντίθετα οδηγούν σε στρεβλώσεις και σε συσκότιση των πραγματικών δεδομένων, δημιουργώντας μόνο σύγχυση. Αντί λοιπόν να στηλιτευτεί η απαράδεκτη ενέργεια δημοσιοποίησης ενός εσωτερικού διαλόγου -χωρίς, επαναλαμβάνω, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου-, χρησιμοποιείται -και από το Ε.Σ.- το περιεχόμενό του, για να μειώσει την αξιοπιστία και την ηθική μου υπόσταση -και μάλιστα στο διηνεκές- απέναντι σε όλο το ΕΠΑΜ. Εύγε!!!!

Προσωπικά, αν και όντας εν δυνάμει διαγραμμένος από τις αυθεντίες σας, θα εκφράζομαι πάντα όπως νοιώθω, στηρίζοντας απολύτως τις θέσεις μου και ουδέποτε θα κρύβω τα σκατά κάτω από το χαλί, όπως έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι (θέλουν να κάνουν κι επανάσταση τρομάρα τους!). Σαράντα και περισσότερα χρόνια, στο επάγγελμά μου, στην οικογένεια, στη πολιτική και τους κοινωνικούς αγώνες, αυτή η αρρώστια της στρογγυλοποίησης των πάντων για να τα έχω καλά με όλους δεν με άγγιξε. Είναι πολύ αργά για να αρρωστήσω τώρα. Πέρασα την επικίνδυνη ηλικία.

Όλοι ξέρετε το βίο και τη πολιτεία του καταγγέλλοντα, αλλά δεν βρήκατε κάτι για να στηλιτεύσετε τη διαλυτική του στάση. Δεν σας το ζήτησα, ούτε ήταν αναγκαίο, αλλά σφοδρά αποφευκτέο σε ένα πόρισμα του Ε.Σ., όπως δεν ήταν αναγκαίο και επίσης σφοδρά αποφευκτέο να αναφερθείτε σε μένα. Αλλά αφού το κάνατε για μένα, προς την άλλη πλευρά γιατί αυτή η σιωπή;

Το μόνο που βρήκατε να ψελλίσετε, για να με στιγματίσετε στο διηνεκές, είναι ότι χρησιμοποίησα «βαρείς, ανεπίτρεπτους και ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς» σε βάρος του κατηγόρου μου, ικανούς, μάλιστα, να με οδηγήσουν σε ανάκληση από την Π.Γ. που υπηρετούσα τότε. Όταν αυτός αποκαλούσε τα μέλη της παλιάς Π.Γ. περιφερόμενους μνηστήρες, γέρους, παλαιοκομματικούς, αυλοκόλακες κ.ο.κ., απλώς ασκούσε κριτική λοιπόν, έστω και με ειρωνεία κατά τη γνώμη σας.

Τέτοια αντιληπτική ικανότητα και ευθυκρισία, αντικειμενικά σπανίζουν! Για βραβείο!

Πολύ χειρότερα, όταν είναι ηλίου φαεινότερο, για κάθε λογικό που μελέτησε με προσοχή την υπόθεση, ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα ήταν επιεικέστατοι με δεδομένη την ακολουθία των γεγονότων και τη σοβαρότητα των περιστατικών που με οδήγησαν στην όποια αντίδρασή μου. Βεβαίως το να σκέπτεται κανείς σφαιρικά, συγκροτημένα και να μπορεί να συνδέει μεταξύ τους τα κομμάτια ενός πάζλ χρειάζεται και κάποια στοιχειώδη ευφυΐα και πολιτική ανιδιοτέλεια. Δεν αρκούν απλά οι δημοσιοσχεσίτικες λογικές των ίσων δήθεν αποστάσεων, και με βάση αυτές, οι αντίστοιχες απολίτικες προσεγγίσεις και συμπεριφορές, που μόνο σε αδικίες οδηγούν και πισωγυρίσματα το Μέτωπο.

Νομίσατε, ότι το ΕΠΑΜ είναι μια παρέα δήθεν καλοπροαίρετων που πρέπει να τους χαρακτηρίζει το αστικό σαβουάρ βίβρ και οι ισορροπίες. Ε λοιπόν μάθετε, ότι ο τύπος λειτούργησε -έστω κι αν ο ίδιος δεν το συνειδητοποιούσε-, επί διετία, προβοκατόρικα και διαλυτικά για το Μέτωπο και σεις λειτουργώντας επιπολαίως και ως άλλοι «χρήσιμοι ηλίθιοι», καλύπτοντάς τον επίσημα πλέον, και αποδεχόμενοι πλήρως τη λογική του, τον δικαιώνετε στις κατ’ εξακολούθηση υπονομευτικές συμπεριφορές του. Επειδή ο ίδιος δεν ασκούσε κριτική όπως εννοείτε, έστω και με ειρωνείες, ή χαρακτηρισμούς, αλλά συστηματικά υπονόμευε με λόγια και με πράξεις την ενότητα του Μετώπου. Τίποτα δεν καταλάβατε από το παιγνίδι που παίχτηκε στο Συνέδριο επί τρεις συνεχείς ημέρες (έχοντας ξεκινήσει πολύ καιρό πριν);

Μόνον εγώ ήμουν ο στόχος; Προσωπικό ήταν τελικά το θέμα;

Μπράβο σας λοιπόν και για την πολιτική σας οξυδέρκεια!!!

Φυσικά και προσωπικά δεν έθεσα ποτέ θέμα διαγραφής κανενός συναγωνιστή, ή «συναγωνιστή» επειδή πιστεύω, ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν επιλύονται με διοικητικό τρόπο. Ούτε σας ζήτησα να πάρετε θέση στις δικές μου αιτιάσεις κατά του κατηγόρου μου. Εσείς αυθαιρετώντας παίρνετε θέση σε βάρος μου διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά, αποκόβοντας και απομονώνοντας εντέχνως κάποιες λέξεις - χαρακτηρισμούς, στρεβλώνοντας την αλήθεια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι, που όταν τους συκοφαντούν στο παρασκήνιο και κάποια στιγμή κατάφατσα, σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν ανήκω στο είδος. Αντιδρώ και επιστρέφω τα ίσα κι αν χρειαστεί πολύ περισσότερα. Και δεν επιτρέπω σε κανένα να με λογοκρίνει, μηδέ στο Ε.ΠΑ.Μ. και στα όργανά του υποβιβαζόμενα σε ρόλο επαρχιακού πταισματοδικείου. Αν για οποιοδήποτε λόγο κρίνετε ότι έβλαψα το Μέτωπο, προχωρήστε στα δέοντα, διαφορετικά δεν έχετε κανένα δικαίωμα επάνω μου. Ούτε συμβουλές τάχα μου και νουθεσίες δέχομαι, ούτε πολύ χειρότερα στιγματισμούς!

Ταυτόχρονα όμως -συμπληρώνω- δεν συμφωνώ στη λογική ότι δεν περισσεύει κανένας. Το Μέτωπο θα προχωράει και θα γίνεται αποτελεσματικό στο βαθμό που έχει τη δυνατότητα να εκκαθαρίζει τις γραμμές του από τα παράσιτα και να προστατεύει τους αγωνιστές από τις άδικες και τις υποβολιμαίες επιθέσεις.

Αν θεωρείτε, ότι η στάση άμυνας και προστασίας του Μετώπου από τη θέση ευθύνης -που για τρεισήμισι χρόνια μου είχε εμπιστευτεί το Μέτωπο-, με όποιον τρόπο επέλεγα εγώ κάθε στιγμή που κρινόταν αναγκαίο, αποτελεί λόγο για την ανάκλησή μου από το οποιοδήποτε όργανο, τότε δεν έχετε παρά να με διαγράψετε ευθέως από τις τάξεις του ΕΠΑΜ, ως έχοντα βλάψει το Μέτωπο.

Γιατί αφήνετε τη δουλειά στη μέση; Τι μεσοβέζικες λογικές είναι αυτές; Φοβάστε την κατακραυγή; Μα εάν πιστεύετε ότι έχετε δίκιο, οφείλετε να προχωρήσετε και δεν θα υπάρξει καμία κατακραυγή. Καθαρά όμως, στα ίσια και αντρίκια! Και με ουσιαστική αιτιολόγηση, που να στέκει σε κάθε κριτική. Όχι με ύπουλους τρόπους να προσπαθείτε να με βγάλετε από τη μέση, δίνοντάς μου ταυτόχρονα «χάρη» στο όνομα μιας δήθεν ενότητας και ότι δεν περισσεύει κανείς, ρίχνοντας με βορά στο φιλοθεάμον κοινό.

Για να δείξετε τάχα επιείκεια; Δεν την χρειάζομαι! Ενωτικό πνεύμα; Μα υιοθετώντας τις λογικές του κατηγόρου μου, μόνο διασπαστικά λειτουργήσατε, και αποδεχόμενοι δευτερεύοντα και άνευ ουσίας γεγονότα ως πρωτεύοντα και σημαντικά, διαμορφώσατε ψευδείς ισχυρισμούς, αδικώντας με κατάφορα σε προσωπικό πλέον επίπεδο.

Τέτοια υποκρισία, με εκπλήσσει. Σπάνια έχω συναντήσει ανάλογη στα 62 μου χρόνια.

Ή μήπως εξυπηρετώντας, ποιος ξέρει τι άλλου είδους, σκοπιμότητες προσβάλλοντάς με αναιτίως και ακυρώνοντας την προσφορά μου, περιμένετε να φύγω μόνος μου με σκυμμένο το κεφάλι; Πλανάστε. Απλά με τις ενέργειές σας με απελευθερώσατε να λειτουργώ όπως προσωπικά κρίνω σωστό.

Για κάθε σοβαρό άνθρωπο, που διαθέτει στοιχειώδη αξιοπρέπεια και σέβεται τον εαυτό του, αυτό το πόρισμα αποτελεί casusbelli! Είτε είστε σε θέση να το καταλάβετε, είτε όχι.

Θα επιμείνω, λοιπόν, μέχρι την πλήρη και απόλυτη αποκατάσταση της ακεραιότητας, της ηθικής και της πολιτικής μου αξιοπιστίας και θα γίνω ακόμα πιο σκληρός και με τους επιτήδειους, αλλά και με τους απολιτίκ επιπόλαιους, τους ισορροπιστές και τους «στρογγυλοποιητές». Και θα δούμε στο τέλος ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο. Ποιος αντέχει στην πραγματική κριτική και ποιος όχι. Ποιος έχει ήθος και ποιος είναι ανάγωγος, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκφράζεται. Ποιος είναι έντιμος και ειλικρινής και ποιος κρύβει πίσω από τους «καλούς» του τρόπους, την υποκρισία, την ανεντιμότητα και το ψεύδος.

Συναγωνιστές του Ε.Σ. επιδείξατε τουλάχιστον προχειρότητα στην εξέταση του θέματος. Δεν εμβαθύνατε και -μένοντας στα επιφαινόμενα- δείξατε, απαράδεκτη για συλλογικό όργανο, αδυναμία και ανικανότητα να ολοκληρώσετε μια δουλεία σωστά. Παρασυρθήκατε σε βαρύτατο ολίσθημα.

Αφού επιλέξατε (ενώ οφείλατε να το είχατε αποφύγει, αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για την ενότητα), να προχωρήσετε πέραν της απόφασης -στο βαθμό που αυτή αντανακλά την πραγματική σας βούληση και δεν αντανακλά πρόθεση για διαγραφή μου που δεν αποτολμάτε-, και σε αξιολογικές κρίσεις προσώπων και συμπεριφορών, έπρεπε τουλάχιστον να ήσασταν ακριβείς στις διαπιστώσεις και δίκαιοι στις κρίσεις και όχι να αφήνετε να αιωρούνται μομφές, ότι δήθεν, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, οδήγησα το Μέτωπο σε «σε κενά επικοινωνίας και προσβασιμότητας σε άλλες ομάδες του λαού». Ποιος σκέφτηκε και επιμελήθηκε, αλήθεια, αυτή την τόσο «περίτεχνη» παράγραφο υιοθετώντας πλήρως τη λογική του κατηγόρου μου (και όχι μόνο σε βάρος μου); Και οι υπόλοιποι; Μυαλό …κουκούτσι;

Εγώ ένα μόνο έχω να προσθέσω: ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Έχετε τρείς διακριτές επιλογές:

Πρώτον: Να ανακαλέσετε άμεσα, αποκαθιστώντας την αλήθεια για την δημόσια συμπεριφορά μου και την προσφορά μου στο Μέτωπο, ή

Δεύτερον: Να παραιτηθείτε, ως πλημμελώς ασκούντες τα καθήκοντά σας με συνέπεια να αδικείτε τους συναγωνιστές σας, και

Τρίτον: Αν δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, να προχωρήσετε και στη dejure διαγραφή μου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κριθείτε στα ίσα για τα επιχειρήματα που θα προβάλετε. Τώρα σας προσφέρω εγώ την αφορμή (μολονότι δεν την προβλέπει άμεσα το καταστατικό, όμως τουλάχιστον στην καθεστωτική λογική, που καταφανώς σας διέπει, ισχύει): Απαράδεκτη έλλειψη σεβασμού στο «όργανό» σας και στα «γουνάκια» που βάλατε στα πέτα σας.

Και μη βιαστείτε να μου προσάψετε, ότι σας θίγω ανεπίτρεπτα, βγάζοντάς σας προκλητικά τη γλώσσα, από έλλειψη εγκράτειας και αυτοελέγχου. Στον καθρέπτη κοιταχτείτε πρώτα! Και διορθώστε το ΛΑΘΟΣ!

Όθωνας Κουμαρέλλας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ