Από Πυρήνα Ε.ΠΑ.Μ. Ιλίου για Δημοψήφισμα - Εναλλακτική Μετωπική Πρόταση.

ΠΡΟΤΑΣΗ Α’

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Έχοντας διαβάσει, τουλάχιστον τα περισσότερα από τα μέλη μας, προσεχτικά τις εισηγήσεις και τα δελτία τύπου της Π.Γ. και τις οδηγίες του Ο.Γ. για την συμμετοχή του Μετώπου μας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, (18 παρόντα μέλη, 11 με τηλεφωνική συμμετοχή και 3 φίλοι παρόντες), δεν θεωρούμε ότι είμαστε σε θέση, με καθαρή συνείδηση, να ψηφίσουμε το απαιτούμενο ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ των εκλογών, μην έχοντας πρώτα λάβει απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες που προβληματίζουν, τα οποία είναι:
Γιατί καμία από τις επαφές που έγιναν με μεμονωμένες προσωπικότητες δεν καρποφόρησαν; Μην έχοντας λεπτομερή ενημέρωση στο θέμα αυτό τελικά νοιώθουμε ότι δημιουργηθήκαμε για να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ως παρατηρητές.
Αντιλαμβανόμαστε πώς η τελευταία εισήγηση ωθεί τα μέλη να ψηφίσουν υπέρ της αποχής από τις εκλογές μη δίνοντας περιθώρια προς άλλη επιλογή.  Συνεπώς, προκύπτει το ερώτημα σε περίπτωση που οι πυρήνες ψηφίσουν ΝΑΙ στην συμμετοχή, πώς θα ανταποκριθεί το Μέτωπο στις χρονικές και οικονομικές απαιτήσεις;

Αναφέρεστε πως η λύση θα έρθει μέσω είτε δικτατορίας είτε επανάστασης.  Υποχρεούμεθα να σας υπενθυμίσουμε τις περιπτώσεις Ισημερινού, Αργεντινής αλλά & της ευρωπαϊκής Ισλανδίας, όπου η λύση για τον λαό δόθηκε μέσω εκλογών & όχι μόνο.  

Το κείμενο αφήνει κενά στο ότι ενώ προβλέπει πολιτικό αναβρασμό & σύντομη θητεία ΣΥΡΙΖΑ, δεν προτείνει ΠΩΣ θα πλαισιώσει ο κόσμος το Ε.ΠΑ.Μ όταν έρθει η «ύστατη στιγμή».  Με ποιο τρόπο θα είμαστε «το φωτεινό μονοπάτι που θα ενώσει τον λαό»; ΠΟΥ θα μας βρει ο κόσμος; Καταγγελτική αποχή από τις εκλογές σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο αποχής μας, έχουμε αξιολογήσει; Κινηματικά έχουμε προγραμματισμό;  Το κίνημα των ειρηνοδικείων ως το «μόνο ελπιδοφόρο, από τα κάτω κίνημα», (δια στόματος Δ. Καζάκη), έχουμε δυνάμεις, σκεπτικό, προγραμματισμό, και πάνω από όλα διάθεση, να το διατηρήσουμε & να το διευρύνουμε, ώστε την ύστατη στιγμή να είμαστε μια ζωντανή παρουσία στην κοινωνία στην οποία θα έχουμε δώσει παραδειγματισμό ένωσης;

Συναγωνιστές,

Θέλουμε το Ε.ΠΑ.Μ πρωταγωνιστή των εξελίξεων, έστω και με μικρότερα βήματα αλλά με συνεχή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, εξασφαλίζοντας τη συνεχή συζήτηση και ανάδειξη των προταγμάτων μας στο πολιτικό στίβο της χώρας, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να επιτευχθεί επιλέγοντας την αποχή.

ΠΡΟΤΑΣΗ Β’

Στις προηγούμενες επιλογές ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ των εκλογών, επιθυμούμε να προσθέσουμε και μία εναλλακτική.
Στα πλαίσια της ανάγκης της παρουσίας μας στα πολιτικά δρώμενα και την αποτροπή της πολιτικής ανυπαρξίας και κοινωνικής μας απαξίωσης, λόγω της αναμενόμενης πολιτικής πόλωσης, σε περίπτωση αποχής, και δεδομένων των αποφάσεων του 3ου συνεδρίου και της διαπιστώσεις της πολιτικής γραμματείας, προτείνουμε κάτι που στην ουσία εμπεριέχεται στην τελευταία πρόταση της συμπληρωματικής εισήγησης σας.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στόχος δηλαδή είναι η μεγαλύτερη και πιο διευρυμένη συμμετοχή από τα δεξιά ως τα αριστερά, έτσι ώστε να δοθεί με σαφήνεια η αίσθηση του μετώπου στην ελληνική κοινωνία, πέρα και πάνω από ιδεολογικοπολιτικές περιχαρακώσεις και να γίνει πράξη η ενότητα των δυνάμεων που ενδιαφέρονται για την επιβίωση της χώρας και του λαού της.
Επομένως, η πρόταση μας είναι η συμμετοχή τριών ή και περισσοτέρων μελών του μετώπου από την πολιτική γραμματεία και μόνο, εφόσον επιθυμούν και οι ίδιοι, σε αντίστοιχα πολιτικά κόμματα, όπως:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (με δεδομένη κοινή, την κατά τόπους, κινηματική δράση)

ΣΥΡΙΖΑ (με βάση την τωρινή λαϊκή, διαφαινόμενη δημοτικότητα)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εάν και εφόσον κατέβουν)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (εάν και εφόσον ανοίξουν την πόρτα)

των οποίων οι θέσεις πλησιάζουν τα λαϊκά πολιτικά προτάγματα, τα οποία πρεσβεύουμε, με σκοπό την συμμετοχή προς εξασφάλιση της πραγμάτωσης των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το παρόν, έχοντας ψηφιστεί από τον πυρήνα Ιλίου, να κοινοποιηθεί στην Πολιτική Γραμματεία και σε όλους τους πυρήνες πανελλαδικά προς συζήτηση και τοποθέτηση με δεδομένο την πιθανότητα ψήφισης αυτού από την πλειονότητα των πυρήνων, εάν και εφόσον συμφωνούν.
Λόγω της ανάγκης γρήγορης λήψης αποφάσεων θα σταλεί στα όργανα μέσω της κεντρικής γραμματείας και στους πυρήνες μέσω οριζόντιας ταχυδρόμησης.

Υ.Γ. Το παρόν, 24 ώρες μετά την κοινοποίηση στο όργανο, θα αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες του μετώπου. Epamhellas Δημόσιος διάλογος και ΕΠΑΜ Δυτικής Αθήνας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας των μελών, (το σχετικό χειρόγραφο με τις υπογραφές των μελών είναι στη διάθεση σας στα πρακτικά του πυρήνα) διαφαίνονται ως εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : 29 μέλη (18 παρόντες, 11 διά τηλεφώνου) σε μια 6ωρη διαδικασία (6.00 μ.μ. -12,00 μ.μ. και κατόπιν μιας έντονης συζήτησης ψηφίσαμε γόνιμα τα εξής:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Π.Γ.: Ψηφίσαμε ΠΑΡΩΝ 16 άτομα, 3 ψηφίσαμε ΝΑΙ στη συμμετοχή στις εκλογές, 3 ΟΧΙ και 3 ΛΕΥΚΑ. ΣΥΝΟΛΟ 29 ψήφοι

ΠΡΟΤΑΣΗ Α’ : Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των πολλών προβληματισμών των μελών, οι οποίοι διαπιστώνοντας κενά στην εισήγηση, ένοιωσαν την ανάγκη, να εκφράσουν αυτούς τους προβληματισμούς, όπως και να αντιπροτείνουν την εναλλακτική  πρόταση Β’

ΨΗΦΙΣΑΜΕ: 16 ΝΑΙ, 7 ΛΕΥΚΑ, 6 ΟΧΙ σε σύνολο 29 μελών

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Β’ : Η πρόταση αυτή, είναι απόρροια  του συνόλου των εισηγήσεων της Π.Γ. και προβληματισμού της ζημίας που ενδέχεται να έχει μια καθολική μας εκλογική αποχή για το μέτωπο. Και συνεπώς αποσκοπεί  στην εξουσιοδότηση της Π.Γ. να υλοποιήσει την εν λόγω πρόταση.

ΨΗΦΊΣΑΜΕ : 16 ΝΑΙ, 10  ΟΧΙ και 3 ΛΕΥΚΟ σε σύνολο 29 μελών, με δεδομένη την αποστολή της πανελλαδικά, για πλήρη ενημέρωση και υιοθέτηση από όλους τους πυρήνες
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΙΛΙΟΥ                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ                ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ    
Συντονιστής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ