Θέσεις του ΕΠΑΜ για το μεταναστευτικό

Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Για το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.), προέχει η απελευθέρωση της πατρίδας, η λευτεριά του λαού. Τα υπόλοιπα έπονται. Πώς μπορεί η χώρα, δέσμια των Ευρωσυνθηκών, να λύσει το μεταναστευτικό; Διώχνοντας μαζικά τη νεολαία της στα ξένα; Εξαθλιώνοντας τα παιδιά της; Οι δοσίλογοι που κυβερνούν, εξευτελίζουν την εργασία και διαλύουν την κοινωνία, ομνύοντας μάλιστα στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και ανθρώπων. Ένα κράτος που έχει απεμπολήσει την κυριαρχία του και έχει καταστεί υποχείριο των αγορών, αδυνατεί, ακόμη και τυπικά, να φυλάξει τα σύνορά του. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας λαός ελεύθερος, αφέντης στον τόπο του. Πρέπει, λοιπόν, πρώτα και κύρια, να απαλλαγούμε από το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους, που προέκυψε με βασικό εργαλείο το ευρώ.

Θεωρούμε, ότι οι μόνοι που απολαμβάνουν τα «αγαθά» των ανοικτών συνόρων είναι οι τραπεζίτες, οι μαφιόζοι και εν γένει το μεγάλο κεφάλαιο. Οι εργάτες διακινούνται με όρους δουλεμπορίου και απίστευτης εκμετάλλευσης. Οι εξαθλιωμένοι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού ιστού στις χώρες προορισμού, ενώ δύσκολα ενσωματώνονται στις κοινωνίες υποδοχής. Προφανώς και δεν έχουμε τίποτε με τους μετανάστες, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος κλπ. Δεν θα ανεχθούμε στο όνομα του ψευτοδιεθνισμού, της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας και λοιπών ιδεολογικών κατασκευών της Νέας Τάξης, την «ελεύθερη» αγοροπωλησία ανθρώπων, τη καταρράκωση κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά χέρια οι πλούσιοι και οι κατακτητές της πατρίδας.

Δεν θα φερθούμε στους ανθρώπους αυτούς διαφορετικά από όσο ευελπιστούμε και επιθυμούμε, να φερθούν οι γηγενείς άλλων χωρών στους έλληνες μετανάστες κι ενδεχομένως λαθρομετανάστες. Οι μετανάστες, θα πρέπει να διευκολυνθούν να μεταβούν στις πατρίδες τους, ή όπου αλλού επιθυμούν, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους και τη καλυτέρευση των όρων ζωής τους. Το να επαιτούν, δεχόμενοι να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, μόνο αποτέλεσμα θα έχει την αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, την αύξηση της εγκληματικότητας, την επώαση του «αυγού του φιδιού». Άλλωστε τα στρατόπεδα εξαθλιωμένων μεταναστών, αύριο εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε στρατόπεδα εξαθλιωμένων ελλήνων αντικαθεστωτικών.

Όταν ο λαός ανατρέψει το καθεστώς και επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα, η καταγγελία των συνθηκών του Δουβλίνου, που έφεραν την Ελλάδα στη κατάσταση σκουπιδότοπου ανθρώπινων ψυχών, θα είναι από τις πρώτες ενέργειες. Ο αυστηρός έλεγχος των συνόρων επίσης. Οι μετανάστες θα πρέπει να διευκολυνθούν στην οικιοθελή αποχώρησή τους από τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έμπρακτα συνδέουν το μέλλον τους και τη προοπτική τους με το μέλλον και τη προοπτική της πατρίδας μας, έχουν να προσφέρουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, εργαζόμενοι ως ελεύθεροι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Στις σημερινές συνθήκες χρεοκρατίας, η στρεβλή προβολή διχαστικών θεμάτων εξυπηρετεί πρωτίστως το κατοχικό καθεστώς.

Ο. Κουμαρέλλας

 

1 Σχόλια
  • Πάρης Μάνιας

    k. Κουμαρελλα , περνά καθόλου απο το μυαλό σας οτι οι μετανάστες εκτός απο "απειλη για την χώρα" μπορεί να ειναι και κατατρεγμενοι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ...?
    Το να αντιμετωπιζετε τους ανθρώπους "εθνικά" δεν είναι Ελληνική φιλοσοφική αντίληψη.
    Το ενδιαφέρον για τον λαό σου προυποθετει σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ γενικότερα και οχι πρωτίστως στην "φυλή" σου .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ