Μία γνώμη στον διάλογο. ΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΠΩΣ; και ΠΟΙΟΣ; - Α. Αντωνιάδης - Π.  Θερμαϊκού

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Από την εποχή της εισόδου της χώρας μας στην κρίση, η οποία δεν είναι μόνον οικονομική αλλά και κοινωνική και πολιτική, κληθήκαμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα: ΤΙ; συνέβη, ΓΙΑΤΙ; συνέβη, ΠΩΣ; συνέβη,

ΠΟΙΟΣ; ευθύνεται γι’ αυτό που συνέβη.

 

Θεωρητικά και πρακτικά, τα ερωτήματα αυτά απαντήθηκαν και από εμάς στο ΕΠΑΜ  αλλά και από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Όμως, το κακό είναι ότι η απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου στα παραπάνω ερωτήματα δόθηκε με την κοινωνία παγιδευμένη και εξαπατημένη από την «ενημέρωση» των συστημικών ΜΜΕ. Μία ενημέρωση μονόπλευρη, χωρίς αντίλογο και ταυτισμένη με τα συμφέροντα αυτών που ευθύνονται για την κρίση που ζούμε. Η πλύση εγκεφάλου, η τρομοκρατία και η παραπλάνηση που δέχτηκε και δέχεται ο κόσμος καθημερινά από τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, μετέτρεψαν την ελληνική κοινωνία σε μία άβουλη και άπραγη μάζα, που δείχνει σαν να μήν έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω μας και το πού οδηγούνται τα πράγματα. Εστιάζω στα ΜΜΕ, γιατί θεωρώ ότι είναι το υπ’ αριθμόν ένα όπλο που χρησιμοποιεί ο εχθρός, στον άνισο πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του λαού μας. Ως εκ τούτου, θεωρώ επιτακτικότατη την ανάγκη να αποκτήσει το ΕΠΑΜ βήμα για να ακουστεί η φωνή του πέρα από το διαδίκτυο. Γνωρίζοντας φυσικά τις οικονομικές μας δυνατότητες, θα πρέπει επειγόντως, ακόμα και να «ματώσουμε» ώστε να βγεί η εφημερίδα μας που θα κρέμεται στα περίπτερα όλης της Ελλάδας. Η «Ντουντούκα του ΕΠΑΜ» να γίνει σημείο αναφοράς κατά την προσπάθεια αφύπνισης του κόσμου.

 

Οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως και οι προηγούμενοι, με την μέθοδο του «πειράματος του βάτραχου» (youtube – Η ιστορία ενός βάτραχου), τμηματικά και σιγά-σιγά εφαρμόζουν μέτρα που οδηγούν στο βέβαιο βράσιμο-εξόντωση του λαού μας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Το ΕΠΑΜ, από την «γέννησή» του έχει αντιδράσει σ’ αυτή την κατάσταση. Πέρα από τις διαπιστώσεις και τις απαντήσεις που έδωσε για το ΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΠΩΣ; συνέβη και ΠΟΙΟΣ; ευθύνεται, προχώρησε και απάντησε με τα προτάγματά του και στα ερωτήματα ΤΙ; και ΓΙΑΤΙ; πρέπει να γίνει ώστε να βγούμε από την κρίση και να επανακτήσουμε κυρίαρχη την χώρα μας. Σειρά έχουν τώρα να απαντηθούν τα ερωτήματα ΠΩΣ; και ΠΟΙΟΣ; Τον τελευταίο καιρό έχει κατατεθεί πρόγραμμα και συνεχίζει να κατατίθεται και να αναλύεται, με τον Δ. Καζάκη  και μέλη της ΠΓ να «οργώνουν» την Ελλάδα, για να δείξουν το ΠΩΣ; γίνονται πράξη τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Παράλληλα, τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ, όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο και να τον πείσουν για το ΤΙ; ΓΙΑΤΙ; και ΠΩΣ;, εξηγώντας και αναλύοντας τα προτάγματά μας.

Μετά και από το αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει και οι σημερινοί κυβερνώντες, βλέπουμε ότι ο κόσμος αρχίζει και συμμερίζεται τις θέσεις και απόψεις μας. Θέτει όμως σχεδόν πάντα, το ερώτημα ΠΟΙΟΣ; Ποιος θα τα εφαρμόσει όλα αυτά που προτείνουμε. Μπορούμε και πρέπει πλέον να απαντάμε: το ΕΠΑΜ! Για να το πούμε όμως αυτό, πρέπει να μιλήσουμε στην «γλώσσα» που καταλαβαίνει ο κόσμος. Πρέπει να τον πείσουμε με τον τρόπο που  καταλαβαίνει. Δυστυχώς για τα πιστεύω και τις αρχές του ΕΠΑΜ, αυτό που καταλαβαίνει ο για χρόνια παραπληροφορημένος, εθισμένος, παραπλανημένος και τρομαγμένος από τα ΜΜΕ καθώς και από τους εξουσιαστές του τόπου πολίτης, είναι τα αρχηγικά, αριστερο-δέξια πολιτικά κόμματα. Και ενώ αντιλαμβάνεται το ΤΙ; και ΓΙΑΤΙ; πρέπει να γίνει, όπως και το ΠΩΣ; θα γίνει, κολλάει στο ΠΟΙΟΣ; θα το κάνει.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι πρέπει να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα, προσαρμοζόμενοι με αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος, να συμπεριφερθούμε σαν «κλασικό» κόμμα και να μπει μπροστά επίσημα, ο φυσικός ηγέτης του ΕΠΑΜ, ο Δ. Καζάκης (που εύχομαι να το δέχεται), με ένα επιτελείο αγωνιστών «υπουργών» δίπλα του. 

Όλοι σεβόμαστε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την οριζόντια ιεράρχηση του ΕΠΑΜ αλλά η πραγματικότητα που ζούμε ζητάει αιχμή στο δόρυ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δ. Καζάκης δεν ασπάζεται τα αρχηγικά κόμματα και δεν θα ήθελε να παίξει τέτοιο ρόλο. Όμως οι γνώσεις του, ο πατριωτισμός του και η αγωνιστικότητά του είναι η αιχμή του δόρατος μας και θα μας κάνει χάρη αν μπει μπροστά.

 

Η γνώμη ενός απλού φαντάρου του ΕΠΑΜ, που πειθαρχεί και υπερασπίζεται την απόφαση της πλειοψηφίας.

 

Αλέξανδρος Αντωνιάδης.

Μέλος πυρήνα Θερμαϊκού.

1 Σχόλια
  • Νικ Τσακας, Κολωνια

    Πολυ καλα τα λες φιλτατε
    Μονο αντι Ντουντουκα θα προτιμουσα πχ:
    ενημερος πολιτης ή
    διεξοδος η κατι σ αυτην την κατευθυνση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ