Γιατί συνέδριο τώρα και τι κάνουμε από ΄δώ και εμπρός – Π. Χριστουλάκης – Π. Χανίων

Θα αρχίσω με ένα ερώτημα

Θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον τόπο μας ή θα καθόμαστε απλώς να γκρινιάζουμε για την κυβέρνηση και να ικανοποιούμαστε ότι είμαστε αγωνιστές με κάποια δρώμενα;

Αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, τώρα είναι η ώρα.


Γιατί είναι τώρα η ώρα;

Το  μέτωπο ξεκίνησε από τις πλατείες , με διαμαρτυρίες για την κυβερνητική πολιτική. Συσπειρώθηκε και ξεκίνησε με διάφορες προσπάθειες οι οποίες εκ των υστέρων , κρίνονται ως τα πρώτα βήματα στη πολιτική με τα ανάλογα λάθη και αποχωρήσεις, αλλά τώρα προχωράμε με αυξημένη γνώση και πείρα, μιας και στο μεγάλο ποσοστό είμαστε άσχετοι και χωρίς ιδιαίτερους καθοδηγητές .Σιγά σιγά όμως κάναμε αρκετά πράγματα χάρις την καλή θέληση και την απόλυτη γνώση που το πάει τελικά ολόκληρη η βουλή.

Με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήρθε η υποδούλωση της χώρας και φάνηκε καθαρά ότι πραγματική αντιπολίτευση δεν υπήρχε

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την αλλαγή με την υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολύ γρήγορα φάνηκε που το πάει η σημερινή κυβέρνηση με την αποδοχή του μνημονίου, την παραμονή της Τρόικας με άλλο όνομα <<Θεσμοί>> συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και καμία κίνηση για διαγραφή του χρέους. Η πρώτη ελπίδα του κόσμου για τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε αμηχανία, θυμός και εξελίσσεται σε απελπισία.

Τώρα πλέων ξέρουμε ότι έχουμε μια βουλή , από την οποία δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε.

Από τις επαφές με τα μικρά αντιμνημονιακά κόμματα  που είχαν οι συναγωνιστές μας , φάνηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας , γιατί πολύ απλά σιγοντάρουν την υπάρχουσα κατάσταση. Αυτό ήδη έχει αρχίσει ο κόσμος να το συνειδητοποιεί. Ακόμα και οι Συριζαίοι είναι τελείως μουδιασμένοι και όποιος από αυτούς παρακολουθήσει ομιλία του Καζάκη και του κλιμακίου μένει με ανοιχτό το στόμα.


Είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση για τον τόπο είναι το ΕΠΑΜ

Αυτό φαίνεται ότι τώρα πια είναι εφικτό, διότι ήδη λειτουργεί όλη η προηγούμενη προσπάθεια του μετώπου. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αναλύσεις, έχουμε φτιάξει το πιο σωστό,  κατάλληλο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να είστε σίγουροι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα, το ξέρουν πολύ καλά. Τα μέλη των άλλων κομμάτων το γνωρίζουν .Άλλωστε βλέπετε διαρκώς ότι κάθε ένας από τα άλλα κόμματα προσπαθεί να πάρει μια θέση του ΕΠΑΜ για διάφορους λόγους , αλλά εμείς ξέρουμε ότι το μόνο πραγματικό πρόγραμμα είναι το δικό μας.

Οπότε αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος –διαπιστωμένα πλέων – να κάνει κάτι για την πατρίδα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε εμείς. Δεν μπορεί να είσαι ΕΠΑΜίτης και να θες απλώς να κάθεσαι να γκρινιάζεις και να παρατηρείς.

Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος που θα κάνει κάτι για τον τόπο είναι το ΕΠΑΜ.


Πως θα το κάνει το ΕΠΑΜ με αυτή τη μικρή δύναμη που έχει;

Πρώτα απ΄ όλα το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν είναι μόνο από Συριζαίους. Και εγώ ψήφισα το ΣΥΡΙΖΑ ώστε  να φύγουν οι προηγούμενοι και να έρθει ο Σύριζα , να δείξει και αυτός τους σκοπούς του, οι οποίοι και φάνηκαν πολύ γρήγορα και έτσι να  πάμε στο επόμενο βήμα, το οποίο βήμα είμαστε εμείς ,το ΕΠΑΜ. Αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, σίγουρα δεν είναι όλοι φασίστες και αυτοί που ψήφισαν Ποτάμι σίγουρα δεν ξέρουν όλοι ,τι ακριβώς λέει και θέλει αυτό το κόμμα.

Οπότε έχουμε σίγουρα πολύ κόσμο αδούλευτο και απληροφόρητο.

Εμείς σε όλο τον πολιτικό κόσμο, είμαστε πασίγνωστοι.

Αυτό που μένει είναι το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που είναι ο απλός λαός, τον οποίο έχουν καταφέρει να έχει σιχαθεί την πολιτική (όχι άδικα) και να μην θέλει να ασχοληθεί.

Τα μεγάλα ΜΜΕ πέτυχαν το σκοπό τους, όχι πολεμώντας μας, αλλά αγνοώντας μας.

Εμείς θα πετύχουμε, κάνοντας το αντίθετο. Δηλαδή να γίνουμε γνωστοί. Δύσκολο αφού δεν έχουμε το ανάλογο χρήμα , αλλά όχι ακατόρθωτο.

Εδώ πρέπει να σκεφτούμε τελείως ψυχρά και υπολογιστικά και να παίξουμε στην πολιτική σκηνή με ίσους όρους.

Τα δείγματα , για τα αποτελέσματα των κομμάτων είναι πολλά.

Θα φέρω το παράδειγμα  του Ποταμιού με τον Θεοδωράκη.

Ένα πρόσωπο πολύ γνωστό και μπόλικη προβολή (δεν έχει σημασία αν λέει σαχλαμάρες).

Ο κόσμος δυστυχώς έτσι δρα.

Ποιος είναι ποιο γνωστός; Αφού θέλω να ψηφίσω κάτι άλλο , θα ψηφίσω αυτόν και ας μην ξέρω τι λέει.

Έτσι πήρε ένα πολύ καλό ποσοστό. Το ίδιο έγινε και με τον Απόστολο Γκλέτσο και την τελεία. Δηλαδή ένα πολύ γνωστό πρόσωπο , μπόλικη προβολή και ας δήλωνε ότι η μόνη λύση είναι ο Σαμαράς. Αυτός το ποσοστό του , το πήρε.


Μόνο αφού εντυπωθεί στο μυαλό του κόσμου το λογότυπο και ο αρχηγός  τότε και μόνο θα αναρωτηθεί ο κόσμος <<τι λέει αυτό το κόμμα ;>>

Τώρα πολλοί ξέρουν τις θέσεις μας. Από εμάς μαθαίνουν ποιο είναι το σωστό, αλλά δεν θυμούνται ποιος τα λέει.

Το marketing στο μυαλό του απλού πολίτη δουλεύει πολύ καλά .Φαίνεται λίγο ξένο , ως προς την ιδεολογία μας που πολλοί από εμάς θέλουμε να φαινόμαστε ότι είμαστε αριστεριστές και δεν πέφτουμε θύματα των κανόνων του εμπορίου, αλλά θα πρέπει να διαμορφώνουμε την γνώμη με τα προτάγματα και τους αγώνες μας .Μα αυτό ήδη έχει γίνει. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Δηλαδή να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας.

Γι αυτό τώρα είναι η κορύφωση του αγώνα μας. Τώρα  πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να ξεπληρωθούν τα προηγούμενα 4 χρόνια προσπαθειών.

Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία!


Πως θα είναι αυτό ο αγώνας.

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να χαραχτεί στη μνήμη του κόσμου το λογότυπο του ΕΠΑΜ. Δηλαδή η λέξη <<ΕΠΑΜ>> και το σήμα με το σκούφο. Αυτό όμως πρέπει να συνοδεύεται και από ένα αρχηγό. Ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο. Αυτό δεν είναι άλλο, από αυτό του συναγωνιστή Δημήτρη Καζάκη. Αφού θα πάμε σαν κόμμα εξουσίας, τότε εκ των πραγμάτων χρειάζεται μια ηγετική μορφή. Λίγη σημασία έχει αν και κάποιος άλλος έχει δυνατότητες αρχηγού.

Μπορεί αυτό να μην συμφωνεί με το σκεπτικό  κάποιων ΕΠΑΜιτών για  τον τρόπο εφαρμογής των οριζόντιων δημοκρατικών διαδικασιών .Αλλά τι ποιο δημοκρατικό , από το να εκλέγει η βάση τον αρχηγό.

Όσο για τον Δημήτρη Καζάκη, από όσο ξέρω, δεν ήρθε ο μπαμπάς του να μας τον καθίσει στο σβέρκο ως γόνο πολιτικής οικογένειας, ούτε τον έφερε κανείς Μπόμπολας.

Ότι έχει κάνει και την θέση που έχει αποκτήσει στο πολιτικό, δημοσιογραφικό και οικονομικό σκηνικό, είναι καθαρά δικό του επίτευγμα. Αυτός κατάφερε , να τον καλούν διάφοροι δημοσιογράφοι χωρίς παρέμβαση τρίτων. Αυτόν φοβούνται τα μεγάλα ΜΜΕ και δεν τον καλούν.

Σίγουρα κάποιοι συναγωνιστές , έχουν κάνει φοβερή δουλειά στο ΕΠΑΜ και ίσως να αισθάνονται ότι χωρίς αυτούς, ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ δεν θα ήταν το ίδιο. Σίγουρα όμως και το ΕΠΑΜ δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον Καζάκη. Άρα όλοι μαζί καταφέρνουμε το αποτέλεσμα μιας καλής ομάδας και έτσι πρέπει να παραμείνουμε. Καμία όμως ομάδα δεν έχει καλό αποτέλεσμα χωρίς αρχηγό. Το αποτέλεσμα μετράει.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε , θα νιώσουμε δικαιωμένοι για τους αγώνες μας και  τις απόψεις μας όταν απελευθερωθεί η χώρα μας ανορθωθεί η οικονομία μας και εξασφαλιστούν οι επόμενες γενιές μας.

Στο κάτω κάτω , υπάρχει η ανακλητότητα η οποία θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στο καταστατικό. Ένα ποσοστό 50+1 % μου φαίνεται λογικό.

Εδώ τα άλλα κόμματα φτιάχνουν αρχηγό ενώ εμείς έχουμε ένα έτοιμο πρόσωπο , αναγνωρίσιμο και σεβαστό για τις απόψεις του, τις γνώσεις του, το χαρακτήρα του και τα <<θέλω>> του και εμείς θα καθόμαστε να ψειρίζουμε;

Με όλο το σεβασμό στον συναγωνιστή Καζάκη, εγώ τον θέλω να είναι το βασικό εργαλείο στον αγώνα μου.

 Ούτως ή άλλως στην επαφή με τους πολίτες, τον χρησιμοποιώ και εγώ και οι συναγωνιστές μου στον πυρήνα, αλλά από όσο συζητώ και συναγωνιστές από τους άλλους πυρήνες, από τον προεκλογικό αγώνα στις ευρωεκλογές μέχρι τώρα και θα συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ. Έχω ένα τέτοιο εργαλείο που λέγεται Καζάκης και θα κάθομαι να ψάχνω άλλους τρόπους;

Συγγνώμη συναγωνιστή Καζάκη, αλλά αυτή τη στιγμή εγώ σε βλέπω σαν εργαλείο στον αγώνα μου.

Μπορεί να ακούγομαι Καζακικός, αλλά στην κορύφωση του αγώνα μας δεν θα κάνω τον σεμνότυφο.

Αν η βάση τον θέλει για αρχηγό, λίγο με ενδιαφέρει αν ο ίδιος το επιθυμεί. Να σηκώσει τα μανίκια του και να φερθεί ως ηγέτης. 


Το θέμα του λογότυπου.

Δυστυχώς έχουμε μια λέξη <<ΕΠΑΜ>> , η οποία δεν είναι και ότι καλύτερο για απομνημόνευση. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Δηλαδή η λέξη <<ΕΠΑΜ>> πρέπει να υπάρχει παντού. Σε πανό με τεράστια γράμματα, με σπρέϊ στους τοίχους, σε αφίσες  κ.λ.π. Καλό είναι να συνοδεύεται από ένα δεύτερο πανό με ένα βασικό σύνθημα το οποίο να σηματοδοτεί τα δικά μας προτάγματα ή τις παγίδες της κυβέρνησης. Παραδείγματος χάρις  <<χωρίς δικό σου νόμισμα, πως θα εφαρμόσεις δική σου πολιτική>> <<Χωρίς διαγραφή χρέους , πως θα αναπτύξεις την οικονομία σου;>>

Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν τώρα μαζεμένες, παντού, για να μείνουν στο μυαλό του κόσμου. Όλα τα άλλα είναι ήδη έτοιμα (βίντεο, ομιλίες , πρόγραμμα κλπ.)

Για το θέμα του αρχηγού πρέπει να γίνει αλλαγή του καταστατικού και να υπάρχει γύρω του μια ομάδα υποστήριξης 7-8 ατόμων. Δηλαδή όπως ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο με ανάθεση καθηκόντων ανά τομέα λειτουργίας του κράτους (άμυνα , πολιτισμός, εξωτερική πολιτική, οικονομία κλπ.) Οργανωτικό ως έχει και ΕΣΣ με ποσοστό ανάλογο των μελών της επικράτειας, ώστε να έχει αντιπροσώπευση όλη η Ελλάδα. Ένα ποσοστό 3% νομίζω είναι καλό.

Συγγνώμη συναγωνιστές αν ήμουν κουραστικός.

Σίγουρα το κείμενο δεν είναι λογοτεχνικό, αλλά πιστεύω να ήταν κατανοητό.

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ

Πέτρος Χριστουλάκης

Πυρήνας Χανίων

3 Σχόλια
 • Δημήτρης Κυπριώτης

  Δανείζομαι τα συνθήματά σου. Υπέροχα και ξεκάθαρα.
  "Χωρίς δικό σου νόμισμα, πως θα εφαρμόσεις δική σου πολιτική;"
  "Χωρίς διαγραφή χρέους , πως θα αναπτύξεις την οικονομία σου;"

 • Πανος Μπασιας (π. Ν.Σμυρνης-Π.Φαληρου)

  Συμφωνω σε ολα που αναφερεις,συναγωνιστη ! Θα μιλησουμε απο κοντα στο Συνεδριο.

 • Νικ Τσακας

  Μπραβο συντεκνε,
  ειμαι μαζι σου 100%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ