Προτάσεις για συνέδριο – Γ. Σιόβα - Π. Σκαγιοπουλείου Πάτρας

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ 

 

Πυρήνας 

 

α) Εκπρόσωπος ή ο συντονιστής  για άμεση επαφή με εκπρόσωπο του οργανωτικού

β) Εκπρόσωπος ή ο ταμίας οικονομικού ανά πυρήνα για άμεση επαφή με οικονομική επιτροπή (για συνδρομές ,κουπόνια κτλ)

Ο πυρήνας θα λειτουργεί ως εκτελεστικό ( δράσεων πανελλαδικά, αποφάσεων από κεντρικά όργανα κτλ), επίσης θα καταθέτει προτάσεις ή διαφωνίες στον εκπρόσωπο το ΟΓ ή ΠΓ που θα είναι σε επαφή με τους συγκεκριμένο πυρήνα ( επαφή αμφίδρομη ). Επίσης κοντινοί πυρήνες θα έχουν επαφή μεταξύ τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα. 


Κοινό όργανο   με διακριτούς ρόλους

 

α)Οργανωτικό γραφείο 
Θα έχει 15  μέλη( και 4 αναπληρωματικά )που θα εκλέγονται από το Συνέδριο τα οποία θα μοιράσουν τους πυρήνες ανά την Ελλάδα  π.χ. αν έχουμε 100 πυρήνες δια 15 =γύρω στους εφτά πυρήνες κατά άτομο . Ο κάθε ένας υπεύθυνος του οργανωτικού θα έχει άμεση επαφή με τους 7 εκπροσώπους των πυρήνων   για κοινό συντονισμό  σε όλη τη χώρα ( το ίδιο και  για τους υπόλοιπους του οργανωτικού) . Ενημέρωση για αποφάσεις δράσεων από όργανο, βοήθεια στησίματος δράσεων(αν χρειαστεί), προτάσεις των πυρήνων στο όργανο, έλεγχος  και λογοδοσία προς τους πυρήνες και αντίστροφα (από τους πυρήνες προς το όργανο) . Θα έχει επίσης το οργανωτικό και τα συνήθη  καθήκοντα.

Με αυτή την οργάνωση πιστεύω πως θα ενεργοποιηθούν οι πυρήνες και το όργανο γιατί κανένας δεν θα κρύβεται πίσω από κάποιον άλλο και όλοι μαζί πίσω από το Μέτωπο, π.χ. αν ένας πυρήνας δεν συμμετέχει 2-3 φορές σε μία πανελλαδική δράση αυτό θα φανεί  και υπάρχουν δύο εκδοχές α)να νιώσει άσχημα και να προσπαθήσει να ενεργοποιηθεί (με τη βοήθεια του υπεύθυνου του ΟΓ) ή να μην κάνει τίποτα και να διαλυθεί .Προτιμώ  να έχω λιγότερους πυρήνες και λειτουργικούς παρά  να λέω ότι έχω πυρήνες φαντάσματα . Η κατάσταση  καθημερινά χειροτερεύει και αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Αυτό προϋποθέτει μέλη που θα είναι αποφασισμένα. 

Το ίδιο θα ισχύει αντίστροφα και για τους υπεύθυνους  του ΟΓ  που  ζήτησαν  από το Συνέδριο να τους εκλέξει για να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά . Επίσης οι εκπρόσωποι κατά καιρούς να έρχονται σε προσωπική επαφή με τους εκπροσώπους από τους πυρήνες ή έστω μέσω διαδικτύου  

 

β)Γενικός Γραμματέας 

Πρόβλεψη  στο καταστατικό για θέση επικεφαλής που θα προΐσταται του κοινού  οργάνου και κατά συνέπεια του Μετώπου (γενικός γραμματέας)

Ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ θα εκλέγεται απευθείας από το Συνέδριο 

 

Πολιτική Γραμματεία  

 

9 ή 13 άτομα  (προτιμώ  9)που θα εκλέγονται από το Συνέδριο(και 4 αναπληρωματικοί)  .

α) Πολιτικές αποφάσεις  για το πως θα κινηθεί το Μέτωπο (σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το Μέτωπο θα παίρνονται μαζί με τους πυρήνες)

β) Επαφή ΠΓ με τους  πυρήνες  όπως το οργανωτικό και θα ισχύουν τα ίδια (όποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που ανέλαβε  απομακρύνεται )

γ) Δημιουργία επιτροπών  για να υπάρχει το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας πιο συγκεκριμένο (τουλάχιστον σε σημαντικούς  άξονες  πχ αγροτική ανασυγκρότηση ,άμυνα υγεία κτλ) .

Επίσης όπου προκύπτει ανάγκη (και είναι εφικτό) να πηγαίνει πάντα μέλος της ΠΓ πχ όταν πήγε η ΧΑ στους πλειστηριασμούς στον Πειραιά  κτλ

 

 

ΠΟΛΙΤΙKH  ΠΡΟΤΑΣΗ 

 

Η καταστροφή της πατρίδας μας  και η γενοκτονία  του λαού μας προς  όφελος  των Κατοχικών δυνάμεων μας δείχνει το δρόμο ξεκάθαρα: Παίρνουμε πίσω τη χώρα μας  πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

 Το ΕΠΑΜ είναι η μόνη  αντιπολίτευση  σήμερα  που έχει σχέδιο για την απαγκίστρωση   της Πατρίδας από το σπιράλ του θανάτου που μας έχουν επιβάλει  "οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι" με τη βοήθεια του εγχώριου  πολιτικού συστήματος  και το ντόπιο  διαπλεκόμενο  κεφαλαίο . Για να μπορέσουμε όμως να πετύχουμε το στόχο μας  πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να αποδώσουμε το maximum σαν ΕΠΑΜ. Να κάνουμε ότι χρειαστεί χωρίς  δεύτερη σκέψη.

 

Το ΕΠΑΜ θα πρέπει να εστιάσει σε δύο  άξονες 

α) Να είναι έτοιμο  ανά πάσα στιγμή  για πιθανή εκλογική αναμέτρηση  ,με πρόγραμμα  ολοκληρωμένο  και με επιτελείο που να ξέρει τη χρειάζεται  και πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα  για να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 
β)Κινηματικά : α) Το ΕΠΑΜ  πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη  (να σηκώσει την Ελλάδα στο πόδι).Αυτό απαιτεί  όλες τις δυνάμεις του οργανωμένου ΕΠΑΜ (τουλάχιστον) να κατέβουν  στο δρόμο με παρεμβάσεις   καίριες  που καίνε το λαό μας πχ ανεργία ,υγεία κτλ 

β) Ενημέρωση  και πραγματικό πλησίασμα  του κόσμου και όχι  επιφανειακά όπως γινόταν πολλές φορές μέχρι τώρα ώστε να καταφέρουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Αυτό χρειάζεται επιμονή και ευρηματική σκέψη και δράση.

Μέσα σε αυτούς τους άξονες  περιλαμβάνονται  επίσης  ο οικονομικός  σχεδιασμός , επικοινωνιακός σχεδιασμός ,δικό  μας μέσω ενημέρωσης(εφημερίδα του ΕΠΑΜ) ,μεγάλες και συντονισμένες δράσεις κτλ

Η απόφαση του προηγούμενου Συνεδρίου ήταν να δούμε για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις  ενώ δεν το αποκλείω πιστεύω πως ο δρόμος του ΕΠΑΜ θα είναι μοναχικός.

Τέλος ότι αποφάσεις  και να παρθούν στο Συνέδριο  σε όργανα ,πυρήνες δεν θα έχουν καμία σημασία  αν τα μέλη του δεν κινητοποιηθούν αποφασισμένα  να πετύχουν το στόχο τους. 

 

Σιόβα Γιάννα, μέλος του πυρήνα Σκαγιοπουλείου Πάτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ