Το ΕΠΑΜ συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές

Ανακοίνωση

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο μετά από ένα κύκλο άκαρπων διαβουλεύσεων με διάφορα κινήματα και συλλογικότητες αποφάσισε να συμμετάσχει αυτόνομα στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε αφού δεν προέκυψε η απαραίτητη εκείνη συμφωνία στη βάση της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός μαζικού πλειοψηφικού ρεύματος εξουσίας που θα στέκονταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς του καθεστώτος, όπως ακριβώς είχαμε διατυπώσει με την Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ της 21ηςΑυγούστου.

Πράγματι, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ εξάντλησε όλους τους τρόπους και χωρίς να θέτει προαπαιτούμενα προσπάθησε να πετύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με βάση την παραπάνω αναγκαιότητα, ερχόμενη σε επαφή και διαβούλευση με πολλές δυνάμεις, επιδιώκοντας τουλάχιστον μια κοινή συμπόρευση με τη «Λαϊκή Ενότητα» που συγκρότησαν οι αποχωρήσαντες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς, υπήρξε κατ’ αρχήν μια ακατανόητη δυστοκία να πραγματοποιηθεί έστω και μια διερευνητική συνάντηση με την ηγεσία της ΛΑ.Ε.. Όταν τελικά υπήρξε το βράδυ της Τετάρτης 26ης Αυγούστου συνάντηση αντιπροσωπίας της ΠΓ του ΕΠΑΜ με τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη, έγινε από την αρχή φανερό, ότι η ΛΑ.Ε., ήταν αρνητική. Με πρόσχημα τις εσωτερικές αντιδράσεις στην ΛΑ.Ε. στο ενδεχόμενο συμμετοχής και του ΕΠΑΜ σε μετωπική συμπόρευση, φαίνεται ότι προτίμησαν την διατήρηση των εσωκομματικών τους ισορροπιών βάζοντας εκ των προτέρων περιορισμούς στην αναγκαιότητα δημιουργίας της πιο πλατιάς συμμαχίας και στην αντιμετώπιση της διαφαινόμενης σύμπραξης των μνημονιακών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως, διότι παρά την αναγνώριση εκ μέρους τους, της αγωνιστικής συνέπειας και της εντιμότητας του ΕΠΑΜ στη στάση του σε κάθε περίπτωση, εξέφρασαν τον φόβο μήπως μετά τις εκλογές το ΕΠΑΜ διαφοροποιηθεί από μια ενιαία γραμμή μετεκλογικής συμπόρευσης όπως μας είπαν, χωρίς να μας εξηγήσουν από πού πηγάζει αυτός ο φόβος. Το τελευταίο μόνο απορίες μπορεί να δημιουργήσει σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις και τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως εξυπηρετούνται με τη δημιουργία της ΛΑ.Ε..

Τι μπορεί να φοβάται κανείς από το ΕΠΑΜ άραγε; Οι ασυνεπείς βέβαια τη συνέπειά του. Οι διστακτικοί και οι «χλιαροί» την αποφασιστικότητά του. Οι ανορθολογικοί και οι προχειρολόγοι τον ορθό και τεκμηριωμένο προγραμματικό του λόγο. Οι άλλοι;

Κατόπιν αυτού και αφού εξαντλήθηκε η προθεσμία των τεσσάρων ημερών που μας ζητήθηκε, πριν εκδώσουμε δημόσια ανακοίνωση και προκειμένου να λάβουν -υποτίθεται- τις οριστικές τους αποφάσεις, το ΕΠΑΜ, δημόσια ανακοινώνει -όπως ακριβώς έκανε γνωστό και στην ηγεσία της ΛΑ.Ε. στη συνάντηση μαζί της- ότι είναι έτοιμο και θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου με κατάθεση ψηφοδελτίων πανελλαδικά.

Η εμπειρία των διαβουλεύσεων αυτών αποδεικνύει στη πράξη, ότι το ΕΠΑΜ είναι ο μόνος ενοποιητικός παράγοντας, πέρα από συμφέροντα, ιδεοληψίες και κρυφές ατζέντες. Το ΕΠΑΜ αποδεικνύεται στην πράξη, ότι είναι η μόνη συνεπής και συνετή δύναμη που με ολοκληρωμένο σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα, μπορεί να καταστεί ο μοχλός που θα δώσει διέξοδο στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του 61,3% του ΟΧΙ, με όρους ανατροπής των σχεδιασμών του καθεστώτος και ανάληψης της κυβερνητικής ευθύνης για μια προοδευτική πορεία για τον τόπο και το λαό.

Το ΕΠΑΜ, συμμετέχοντας αυτόνομα στην εκλογική μάχη, καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη σε μια παλλαϊκή πανεθνική συστράτευση που θα αποτελέσει πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια του δωσιλογισμού και της ξένης επιβουλής για ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μέσω των μνημονίων.

Με όραμα και σχέδιο προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα λεύτερη και δημοκρατική, με:

- Κατάργηση όλων των μνημονίων και των συνεπειών τους απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

- Κατοχύρωση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με απαλλαγή από το βραχνά του χρέους και τις δουλείες της παράδοσης της νομισματικής κυριαρχίας στους ξένους επικυρίαρχους.

- Αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της συνταγματικής τάξης και την εφαρμογή κανόνων Δικαιοσύνης στα δημόσια πράγματα της χώρας.

- Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο.

Το ΕΠΑΜ έχει το σχέδιο, η Ελλάδα έχει τη λύση!!!

Αθήνα 31 Αυγούστου 2015

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

14 Σχόλια
 • spiros

  meta thn paraithsh tou tatsh,idrutikou melous ths ela,hmoun sigouros ,pos den ehoume elpides gia sunergasia.kallitera omos,etsi kai tha apodeixoume poioi eimaste ki ti axizoume.toulahiston thahei na grapsei kati perhfana h istoria gia ena deytero eam,to E.PA.M.kallh dunamh,omorfo endoxo agona ,kalh teyteria.kai epeidh uparhei theos,mporei na mas pedeuei,alla autos o kosmakis ,den to vazei kato .tha nikhsoume.kalh leyteria SYNTROFOI-PATRIOTES,EPAMITES.sas aspazomai ena-ena.

  • ΚΩΣΤΑΣ

   ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΠΡΩΤΙΜΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ;;;;

 • Γιώργος

  Κρίμα. Θα ήθελα πάντως να έβλεπα και μια ανακοίνωση της ΛΑ.Ε σχετικά με το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και το τ διεμείφθη.
  Καλή δύναμη σε όλους.

 • Γιώργος Βαμβακούσης

  Μα η αιτία είναι προφανής. Όταν στην ΛΑΕ μιλάνε για "διαπραγματεύσεις" με την Ευρωζώνη, αυτό τα λέει όλα.
  Εντός της Ευρωζώνης των τραπεζών υποχρεωτικά ακολουθείς τους κανόνες της που είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο. Άρα σκύβεις το κεφάλι και κάνεις ό,τι και ο Τσίπρας. Τόσο απλά.
  Γιατί δεν το καταλαβαίνουν στην ΛΑΕ ;
  Μάλλον το γνωρίζουν και απλά εκτελούν εντολές για ρόλο αναχώματος στους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ.
  Παρ' όλα αυτά θάπρεπε να επιμείνουμε σε επαφή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου που δήλωσε ότι μεν συνεργαζόμενη με την ΛΑΕ αλλά ανεξάρτητη.
  Το ΕΠΑΜ είναι το μόνο που εγγυάται συνέχεια στο έργο της και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας.

  • Panagiotis

   Γιώργο Β. , σχετικά με τη Κωσταντοπούλου μια μικρή ιδέα: https://www.youtube.com/watch?v=WPkj6O3QVT8 οΚ την έχει δει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

   • Axilleas

    Τι ανοησίες λέει αυτή, το μέτωπο θα πρέπει να εκφράζει όσο ευρύτερα γίνεται την κοινωνία! Ε τότε δεν έχουν θέσεις, ή μάλλον οι θέσεις τους διαμορφώνονται με κριτήρια ψηφοθηρικού πλειστηριασμού. Κάθε πολιτικός σχηματισμός θα πρέπει να προβάλει τις θέσεις του, το αν ο λαός θα συμπορευθεί και συστρατευθεί με αυτές, είναι δικό του πρόβλημα, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Όταν σκέφτομαι αριστερούς σχηματισμούς, στο μυαλό μου έρχεται η ''δημιουργική'' ασάφεια!

 • ΑΝΔΡΕΑΣ

  Γιώργο Β κι εγώ ενδιαφέρομαι ν΄ακούσω την εκδοχή της ΛΑ.Ε.για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με το Ε.ΠΑ.Μ.Γι΄αυτό το λόγο έστειλα δύο φορές mail μέσω της ιστοσελίδας τους χτες και σήμερα.Αν πάρω απάντηση θα σας ενημερώσω.

 • Αθηνά

  Δεν βλέπω να έχετε προβολή απο τα κανάλια, είναι ένας λόγος για να σας ψηφίσω !

 • Tzeni

  Θα ψηφίσω ΕΠΑΜ , τι ποσοστό προβλέπετε να πάρουμε , θα μπούμε στη βουλή?

 • Στάθης

  Ποιο καλά χωρίς συνεργασίες. Έτσι θα πάρετε μεγαλύτερη δύναμη. Ο κόσμος έχει βαρεθεί, κουραστεί, απογοητευτεί και σιχαθεί τους άλλους. Γιατί πρέπει να συνεργαζόμαστε με προδότες; Πιστεύω ότι χωρίς αν συνεχιστεί η μη-συνεργασία, το μέτωπο θα μεγαλώσει.

 • Νικολεττα

  Μηπως μπορει καποιος να με ενημερωσει, γιατι δεν συνεργαστηκε το ΕΠΑΜ με την ανταρσuα?

 • Κώστας

  Γιατί δεν κατεβαίνει το επαμ σε ένα ψηφοδέλτιο με την ανταρσύα? Δυστηχώς όλες οι επαναστατικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις είναι σκόρπιες και στη Βουλή θα μπούνε πάλι καθεστωτικοί. Και ο κόσμος έχει τόση απογοήτευση που νοιώθει πως ότι και να ψηφίσει δεν έχει σημασία αφού άλλοι κυβερνάνε.

 • Χρσηστος

  θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το τη γώμη έχεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για την εκπέδευση, αλλά και πως θα αντιμετωπίσουμε των πόλεμο που θα μας γίνει φεύγοντας από την Ευρώπη αυτοί είναι ικανοί να μας εμπλέξουν ακόμη και σε πόλεμο.

pingbacks / trackbacks
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ