ΛΑΕ, Λαφαζάνης, Ζωίτσα, πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές

Του Δημήτρη Ιατρού

Το σωτήριο έτος 2015, κάνουμε δυο σωτήριες εκλογές όπου οι ίδιοι σωτήρες της σωτήριας αριστεράς, καταφέρνουν να σώσουν με επιτυχία το βουλευτιλίκι τους σε εκλόγιμες θέσεις.

Σωθήκαμε αδέλφια..

 Τα εργάκια του στιλ "διαφορετικά κόμματα - πλατφόρμες κτλπ", τα έχω ξαναδεί.

Δεν με πείθουν και στην ουσία κανέναν δεν μπορεί να πείσει, ιδίως όταν ο σκοπός της δημιουργίας τους είναι ξεκάθαρος.
Η δημιουργία της ΛΑΕ εξυπηρετεί μόνο τους εκλογικούς σκοπούς των «περισσευούμενων» πολιτευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις περιβόητες εκλογικές λίστες και τίποτε άλλο.

Εξάλλου κατά την ακραία παλαιοκομματική αριστερόστροφη ιδεοληψία, είναι κρίμα να πάνε χαμένα όλα αυτά τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ πολιτικά ταλέντα.

Δήθεν αιφνιδιασμένοι οι «αποστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν χρόνο.

Τάχιστα έστησαν το μαγαζί, βρήκαν το όνομα (άξιο της παράταξης), επιστράτευσαν τις δήθεν "προσωπικότητες – εκφραστές" της αριστερής τους ιδεοληψίας, συνέταξαν τα πιασάρικα συνθήματα, πέταξαν και ένα ΕΑΜ – Πατριωτικό Μέτωπο και έτοιμη η παράγκα.

Μέσα από αυτή την παράγκα βγήκαν οι επαγγελματίες βουλευτές, οι ανεπάγγελτοι βολεμένοι προύχοντες του συστήματος οι "πρωτεργάτες" της πάλαι ποτέ αμερικανοδομημένης αριστεράς για να απευθύνουν το βαθύ ευρύ κάλεσμα στον αγώνα. (Ζακέτα να πάρετε συντρόφια !)

 Δεν σας κρύβω πως στα δικά μου μάτια είναι όλοι τους Τσίπρες και Μεϊμαράκηδες.

Μαυρογιαλούροι περασμένων εποχών.

Είναι τα απόλυτα ινδάλματα της υποδούλωσης, του ξεπουλήματος, της προδοσίας, της υποτέλειας, είναι οι ψυχροί εκτελεστές της πατρίδας, είναι το πρόθυμο μακρύ χέρι των εκάστοτε δυναστών της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη δεν κατάφερε, ή ακόμη καλύτερα για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ και μάλιστα ΜΕ ΔΟΛΟ να ακολουθήσει τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Η ΛΑΕ την Κυριακή με τα ίδια ψέματα, με το ίδιο κομματικό – κυβερνητικό προσωπικό από το ΣΥΡΙΖΑ, έχει το απύθμενο θράσος να διεκδικεί ξανά την ψήφο από τον Ελληνικό Λαό. Υποτίθεται για να προσπαθήσει ακριβώς τα ίδια πράγματα που μόλις χθες διαπιστώσαμε ότι απέτυχε.

Αστεία πράγματα!

Αν οι πολιτευτές της ΛΑΕ είχαν πραγματικά το πολιτικό σθένος που ισχυρίζονται οτι έχουν, θα μπορούσαν και θα είχαν σταματήσει την έλευση του 3ου μνημονίου κατά το διάστημα που ήταν ενεργά μέλη στην κυβέρνηση Τσίπρα και όχι κατόπιν εορτής.
Στην τελική όλοι ξέρουμε πως αν βγει η οδοντόκρεμα από το σωληνάριο δεν ξαναμπαίνει μέσα.

Όλα τα (νέα) μέλη του ΛΑΕ συμμετείχαν στην χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση του τόπου. Σε αυτή την κυβέρνηση και μάλιστα όπως διαφαίνεται δούλεψαν σε συνεργασία με τους δανειστές προετοιμάζοντας επί μήνες το έδαφος για το 3ο μνημόνιο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΛΑΕ εκείνο το διάστημα ή που θα έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτά που δεν περνούσαν από το πόστο τούς ή εργαζόταν ο καθένας στο αντικείμενο του προκειμένου να γίνει η βρόμικη δουλειά.

Όλα τα πρωτοπαλίκαρα της μούφα αντιμνημονιακής πλατφόρμας αναλώθηκαν στο δημοφιλή σπορ της φτηνής εσωκομματικής αντιπολίτευσης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίσουν το έργο των δανειστών.
Άλλωστε και τα ΠΝΠ πέρασε η Ζωίτσα και τις υπογραφές τους έβαλαν οι υπόλοιποι φαρδιά πλατιά σε όλα τα νομοσχέδια για την προετοιμασία του τρίτου μνημονίου.

Όπως στην κυβέρνηση Σαμαρά, έτσι και στην κυβέρνηση Τσίπρα η τρόικα (θεσμοί) έδινε μνημονιακές εντολές και οι «επαναστάτες» στα υπουργεία της "αριστερής πλατφόρμας" έκαναν το «καθήκον» τους.

Οι ίδιοι υπουργοί που το παίζουν σήμερα αγωνιστές από το βήμα της ΛΑΕ, μόλις χθες έπαιρναν τις κρίσιμες αποφάσεις κατά εντολή των δανειστών πού ήταν απαραίτητες για την έλευση του τρίτου μνημονίου και είναι πρόθυμοι να το ξανακάνουν (με τρόπο πάντα).

Φυσικά κάθε φορά που ψήφιζαν όλα αυτά τα όχι και τόσο «χουντικά» ΠΝΠ της Ζωίτσας, έκαναν την απαραίτητη γκρίνια στην Βουλή, έτσι για το ξεκάρφωμα, για τον αγώνα βρε γαμώτο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά την στιγμή που η Ελλάδα μετατράπηκε από τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αναλώσιμο πιόνι στα χέρια των δανειστών. Την στιγμή του δημοψηφίσματος όπου οι «επαναστάτες» της ΛΑΕ έπαιξαν το θεατράκι τους υπο την αιγίδα των επικοινωνιολόγων, εξασφαλίζοντας την κοινωνική τους αποδοχή για τις «αιφνίδιες» (όπως λένε οι ίδιοι) εκλογές που μάλιστα είχε προειδοποιήσει ότι θα προκαλέσει ο ίδιος ο Τσίπας.

Πραγματικά εκείνη την περίοδο ήταν τόσο αφοσιωμένοι στο έργο τους που δεν ξεκολλούσαν από τις υπουργικές - βουλευτικές τους καρέκλες, ότι μνημόνιο και να ερχόταν. Παραιτήθηκαν μόνο όταν ολοκληρώθηκε το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα και αποφασίστηκε τελικά από κοινού να γίνουν οι εκλογές.

Είμαι βέβαιος πως οι υποψήφιοι της ΛΑΕ μέσα τους σφυρίζουν τον ίδιο σκοπό του Τσίπρα, του Μεϊμαράκη, της Φώφης και των λοιπών παρατρεχάμενων των δυναστών της χώρας.

Η ΛΑΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κατακάθι παλαιοκομματικών δεινόσαυρων, ένα συστημικό μαξιλάρι ελέγχου του εκλογικού σώματος, ένα άθλιο πολιτικό μόρφωμα, μια αέναη ατέρμονη εκλογική επιλογή.

Μην τσιμπάς

Σταμάτησέ τους
Ψάξε και βρες το ψηφοδέλτιο που σου κρύβουν.

Μεθαύριο δεν έχουμε 20 Σεπτέμβρη αλλά 25 Γενάρη και ψηφίζουμε για ακόμη μια φορά να φύγουν οι «άλλοι».

Εμένα θα με βρεις δίπλα σου,

να διεκδικώ μαζί σου τα αυτονόητα,

να μάχομαι για να μην πάρει η τράπεζα και η ΔΟΥ την περιουσία σου,

να απαιτώ μαζί σου την διαγραφή του χρέους,

να παλεύω για μια ελεύθερη κυρίαρχη Ελλάδα με το δικό της εθνικό νόμισμα,

θα με βρεις εδώ , στο Ε.Πα.Μ.

Ο Δημήτρης Ιατρού είναι σύμβουλος επικοινωνίας και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

1 Σχόλια
  • ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ