Εγκρίθηκε η ανάθεση της καθαριότητας στη Ρόδο σε ιδιώτες

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου η πρόταση της δημοτικής αρχής για την αποκομιδή απορριμμάτων και τη συνεργασία με ιδιώτες, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Την εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα παρουσίασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου. Ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στέργος Στάγκας διαφώνησε με την εισήγηση, τονίζοντας πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θα προκαλέσει αύξηση στα τέλη καθαριότητας. Απείλησε επίσης ότι θα καταθέσει προσφυγή για να ακυρώσει την απόφαση που ελήφθη.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης δήλωσε πως επιχειρήθηκε η παραπλάνηση των μελών του δημοτικού συμβουλίου και ότι η εισήγηση που κατατέθηκε προς ψήφιση είναι επικίνδυνη. «Στην εισήγηση αναφέρεται πως παραχωρείται το 50% του τομέα. Στην πραγματικότητα δίνουμε στους ιδιώτες το 80%. Αυτοί που έγραψαν την εισήγηση είτε δεν έχουν συνείδηση του τι έγραψαν ή προσπαθούν να παραπλανήσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Από κοντά και η Κρήτη

Ξεσηκωμός εργαζομένων στους ΟΤΑ της Κρήτης για τη νέα προσπάθεια της δημοτικής Αρχής Χερσονήσου να εκχωρήσει τη διαχείριση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, για τρία χρόνια. Για τέσσερις και πλέον ώρες, εργαζόμενοι κατάφεραν να στήσουν μπλόκο στο άνοιγμα προσφορών από την αρμόδια επιτροπή, η οποία ανέβαλε για τρεις φορές τη σχετική διαδικασία, που ωστόσο προχώρησε, μετά την αποχώρηση των εργαζομένων. Για… κρυφτοπόλεμο εκ μέρους της δημοτικής Αρχής έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι θα υπάρξει νομική παρέμβαση για την ακύρωση της διαδικασίας, για την οποία ωστόσο η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει ως μονόδρομο λόγω και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ