Εκ περιτροπής στο σχολείο λόγω έλλειψης δασκάλων

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να καθησυχάζει ότι μέχρι 10 Οκτώβρη θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, όμως η κατάσταση στα σχολεία συνεχίζει να είναι εκρηκτική.

Με μόλις 2.579 προσλήψεις σε νηπιαγωγούς και δασκάλους που θα τοποθετηθούν σε όλη την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα, το μόνο που θα πετύχει η νέα ηγεσία είναι να περιορίσει ντροπιαστικά φαινόμενα όπως αυτό που κατεγράφη μέσα στον Σεπτέμβρη με μαθητές να πηγαίνουν… εκ περιτροπής στο σχολείο καθώς υπήρχαν μόνο 2 δάσκαλοι και η διευθύντρια.
Ο λόγος για το 2ο Δημοτικό Αναβύσσου το οποίο θα πάρει μία ανάσα από εβδομάδα με την έλευση επιπλέον προσωπικού. Ανενεργό θα μείνει και το πρόγραμμα του ολοήμερου τις επόμενες εβδομάδες σε αρκετά δημοτικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, στα οποία αν και έχουν καταγραφεί 70 κενά, εγκρίθηκαν μόνο δύο προσλήψεις για το ολοήμερο.

Αν και το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για 19.000 προσλήψεις, το πρώτο κύμα αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν ξεπερνά τις 3.500 προσλήψεις. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στην Ειδική Αγωγή, όπου δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ