Νέες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τα κενά στο Ν. Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προχωρά σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης διεκδικώντας την άμεση κάλυψη όλων των κενών αλλά και την τοποθέτηση των αναπληρωτών που ήδη προσλήφθηκαν δίνοντας τους να επιλέξουν στο σύνολο των κενών θέσεων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο νομό Ηρακλείου.

Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι η ανάδειξη των τραγικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζει ο νομός Ηρακλείου. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, παρά την Α΄ φάση προσλήψεων καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ήρθαν στο Ηράκλειο (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) είναι μικρός σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί : Μαζικούς Μόνιμους διορισμούς. Έγκαιρη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των κενών από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους. Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Να δίνονται όλα τα κενά από τα ΠΥΣΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ