Ε.ΠΑ.Μ.: Για την συμπόρευση στην πορεία εξόδου από την ευρωζώνη και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Στην Ελλάδα διανύουμε τον έβδομο χρόνο σε καθεστώς δανειακών συμβάσεων και εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών, που έχουν μετατρέψει την χώρα εντός ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια σύγχρονη μεν, απεχθή δε, δουλοπαροικία του χρέους.

Ουσιαστικά πρόκειται για πραγματικό καθεστώς κατοχής που εγκαθιδρύθηκε από τους δανειστές σε αγαστή συνεργασία με το εθελόδουλο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, καταλύοντας την υπόσταση του ελληνικού κράτους, θέτοντας υπό αίρεση την επιβίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να διασωθεί το ευρώ και να εδραιωθεί η νέα φεουδαρχία των τραπεζών, των σύγχρονων διεθνών τοκογλύφων.

Όμως όσο οι κυβερνήσεις παραμένουν υποτελείς στους δανειστές, όσο η κρίση βαθαίνει, όσο η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη για ευρύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού, άλλο τόσο θεριεύει ξανά στα σπλάχνα της κοινωνίας η αγωνία για πραγματική διέξοδο από την φαυλότητα, θέτοντας σε ημερήσια διάταξη την αναζήτηση πραγματικά βιώσιμης εναλλακτικής προοπτικής για τον τόπο.

Ποτέ άλλοτε η αμφισβήτηση του ευρώ και η συζήτηση για το νόμισμα στην Ελλάδα, δεν είχε πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Ποτέ στο παρελθόν η ανάγκη εξόδου από την ευρωζώνη και η προοπτική μετάβασης σε εθνικό νόμισμα δεν αγκαλιαζόταν από όλο και περισσότερους πολίτες. Ποτέ άλλοτε η στάση του ελληνικού λαού απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν συγκέντρωνε αρνητικά χαρακτηριστικά μη αποδοχής και απόρριψης των πολιτικών που η ίδια εφαρμόζει.

Γι’ αυτό πανικόβλητη η συμμορία του ευρώ, από το εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό ως τα συστημικά ΜΜΕ και τον ΣΕΒ, μαζί με τα κάθε είδους ντόπια και ξένα αφεντικά τους, συγκροτούν ήδη αρραγές μέτωπο απέναντι στο εθνικό νόμισμα και επιτίθενται με λύσσα σε όποιον υποστηρίζει τα αυτονόητα.

Φοβούνται την κοινωνική παλίρροια ενάντια στο ευρώ, ενάντια στις πολιτικές των «θεσμών» και των εγχώριων συνεργατών τους. Φοβούνται τις ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τον σφετερισμό της εξουσίας και τις διώξεις επί εσχάτη προδοσία που στοιχειοθετούνται εναντίον τους.

Γι΄ αυτό βάλθηκαν να τρομοκρατήσουν εκ νέου τον ελληνικό λαό σπέρνοντας τον φόβο, το ψέμα και την σύγχυση, σε ένα ανεκδιήγητο παραλήρημα παλιανθρωπιάς και αγυρτείας. Από κοντά και όσες δυνάμεις σταβλίζονται στην λύση Σόιμπλε, το διπλό κατοχικό νόμισμα και την διατήρηση του καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, κρίνεται και είναι επιβεβλημένο να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συγκρότησης ενός συμπαγούς και αρραγούς μετώπου συμπόρευσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, που συγκλίνουν στην ανάγκη εξόδου από την ευρωζώνη και μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, προκειμένου να ανακτήσει η χώρα την εθνική κυριαρχία και το δικαίωμα άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής για μια διαφορετική πορεία σε αυτόν τον τόπο προς όφελος του λαού.

Αν θέλουμε να γλυτώσει η πατρίδα και ο λαός της από τα δεσμά της δουλοπαροικίας του χρέους, αν θέλουμε να παλέψουμε, μπαίνοντας πραγματικά μπροστά στην δημιουργία ρωμαλέου παλλαϊκού πλειοψηφικού ρεύματος υπέρ της εξόδου από την φυλακή του ευρώ, διεκδικώντας με σχέδιο και συντεταγμένα την διακυβέρνηση της χώρας, τότε οφείλουμε να αποκτήσουμε κοινό λόγο. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού και με ενιαία γραμμή την λυσσαλέα επίθεση των αντιπάλων ενάντια στον λαό και τις προοπτικές ευημερίας του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Ε.ΠΑ.Μ. θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες,καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, είτε πρόκειται για πολιτικά κόμματα, φορείς και κινήματα, είτε για μεμονωμένες προσωπικότητες, που υποστηρίζουν την έξοδο από την ευρωζώνη και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, έτσι ώστε να ανοίξει ένας πραγματικά δημόσιος διάλογος για το εθνικό νόμισμα, να απλωθούν απόψεις, να αναμετρηθούν επιχειρήματα, με άμεσο στόχο την συγκρότηση δημοκρατικού και πατριωτικού πόλου, ικανού να συσπειρώσει, ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Σε κάθε συνεργασία διαφορές υπάρχουν. Δεν είναι εξ’ άλλου υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα. Αν δεν μάθουμε όμως να λειαίνουμε τις διαφορές, αν δεν μάθουμε να διαφωνούμε αλλά να χτυπάμε μαζί τον κοινό εχθρό, αν δεν τριφτούμε μεταξύ μας σε επιχειρήματα και λύσεις, τότε δεν δικαιούμαστε να περιμένουμε νικηφόρες εκβάσεις στις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε.

Το Ε.ΠΑ.Μ. δεσμεύεται προς κάθε κατεύθυνση, να πράξει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να προκύψει συμπόρευση, και να αποκτήσει ο ελληνικός λαός μια συντεταγμένη πολιτική εκπροσώπηση, όπου με ενιαίο και κοινό λόγο υπέρ της αναγκαιότητας εξόδου από την ευρωζώνη και μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, θα σηκώσει ασπίδα απέναντι στις αήθεις και ακραίες επιθέσεις τρομοκράτησης της κοινής γνώμης από την συμμορία του ευρώ, χαράζοντας πορεία ανοικοδόμησης της πατρίδας και εγκαθίδρυσης μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας στον τόπο μας.

Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του Ε.ΠΑ.Μ.

Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2017

5 Σχόλια
 • Ιωαννης Ανερουσος

  Ως Ελληνας, δη.οκρατικος, πολιτης, αλλά και σαν ανθρωπος, , εχω να δηλώσω, την πλήρη υποστηριξη μου στις θεσεις τουΕΠΑΜ, και να σας συγχαρώ.Με τις μικρες, αλλά ειλικρινεις, δυνατοτητες μου, θέτω τον εαυτο μου, στη διαθεση σας.Προς το παρών παρακολουθω τις δημοσιευσεις του κυίου Καζάκη, και γενικά του ΕΠΑΜ, και παρακολουθούμε, απο τη vod...., επισης δημοσιευω, στο FB, στελνω, , στους φιλους και οχι μονο, (μετˊ εμποδίων), τις ομιλιες, του Γ.Γραμματέα. Με αγωνιστικούς χαιρετισμους. Γιαννης Ανερούσος

 • ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

  Γράφω για πρωτη φορά στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ. Από την γνωριμία που είχα τον περασμένο Δεκέμρβιο στην ημερίδα για το προσφυγικό προβλημα διαπίστωσα με ευχάριστη έκπληξη ότι το ΕΠΑΜ αποτελείται από πατριώτες, γνώστες πολύ καλά της κατάστασης που διέρχετει η χώρα μας και το κυρότερο ότι προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις. Ιδιαίτερα θαύμασα την καταπληκτικη κατάρτιση και ανάλυση του κ Δ Καζάκη για το οικονομικό πρόβλημα στην συνέντευξη που έδωσε στην συνέχεια στην Θεσσαλονίκη.
  Αυτη την περίοδο δεν νομίζω ότι υπαρχει κάτικαλλύτερο για να βγούμε από την εθνοκτόνο κρίση.
  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
  Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 • Λοίζου Άννα

  Μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη μόνο, ή ταυτόχρονη έξοδο και από την Ευρωπαική Ένωση; Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ εξόδου από την ευρωζώνη ΕΝΤΟΣ ΕΕ και εξόδου από την ευρωζώνη ΕΚΤΟΣ ΕΕ...

 • ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ

  Οπωσδήποτε εκτός ΕΕ για να ξεφύγουμε από τις δεσμεύσεις του Κοινοτικού Δικαίου που επιτρέπει την ασύδοτη κερδοσκοπική κίνηση κεφαλαίων στην χώρα μας. Η οικονομική καταστροφή ξεκίνησε όταν μπήκαμε στην ΕΕ και η πλήρης καταστροφή μέσα στην Ευρωζώνη.

 • ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ

  Ο απλός κόσμος που δεν καταλαβαίνει και πολλά από οικονομικά, όπως εγώ, για να καταλάβει εύκολα το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής και αφαίμαξης της χώρας μας, πρέπει να ξέρει τι χρέος είχε η Ελλάδα όταν μπήκε στην ΕΕ πόσα πλήρωσε για το χρέος της μέχρι να μπει στην Ευρωζώνη, πόσο ήταν το χρέος της κατά την είσοδό της στην Ευρωζώνη, πόσα πλήρωσε για το χρέος μέχρι την παράδοση της χώρας μας στην Τρόικα, πόσο ήταν το χρέος τότε, πόσα έχουμε πληρώσει από τότε μέχρι σήμερα για το χρέος και πόσο είναι το χρέος σήμερα. Με αυτά τα νούμερα από αξιόπιστες πηγές μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει ειδικές οικονομικές γνώσεις να αντιμετωπίσει ακόμα κι'ένα οικονομολόγο που είναι παπαγαλάκι του συστήματος και προσπαθεί να παρουσιάσει τη νύχτα μέρα. Θερμή παράκληση στον Δημήτρη τον Καζάκη να δώσει αυτά τα στοιχεία γιατί στο διαδίκτυο ακούγεται ότι την τελευταία δεκαπενταετία για το χρέος πληρώσαμε από 700 δις έως 1,1 τρις τελικά που είναι η αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ