Ο Στουρνάρας πρωταγωνιστής μιας επικίνδυνης χορογραφίας μίσους και εθνικού διχασμού !!!

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου

Η βρώμικη επίθεση Στουρνάρα, ούτε τυχαία ήταν, και βεβαίως δεν ήταν μόνο πολιτική, ακόμη και στην πιο χυδαία της έκφανση.

Μεθοδολογικά συνιστά το πολιτικό κέλυφος με πρωτοβουλία ενός τεχνοκράτη, κάτω από το οποίο επιδιώκεται να στεγαστεί μια συμμοριακού τύπου επιχείρηση η οποία είναι απόλυτα χορογραφημένη και προσβλέπει πρωτίστως σε τρία πράγματα.
Στον εθνικό διχασμό.
Στην εμπέδωση ενός ιδιότυπου κλίματος μισαλλοδοξίας.
Και εν τέλει στην τερατογένεση πρόθυμων και ανεγκέφαλων συμμοριών μίσους, αποφασισμένων να πλαισιώσουν ακόμη και τα αυριανά τάγματα εφόδου, χειραγωγούμενα από το άθλιο σύστημα της εξάρτησης και τους εντεταλμένους της κατοχής, προκειμένου να ακυρώσουν διεργασίες πολιτικών ανατροπών και να εμποδίσουν την κοινωνία να καταστεί πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Αυτά τα φαινόμενα είναι πρόδρομα.
Είναι φανερό πως θα ενταθούν.
Είναι αναμενόμενο να προσλάβουν και ακραίες μορφές μέσα στην κοινωνία.
Από αυτή την άποψη, δεν είναι απαραίτητη μόνο η επαγρύπνηση απέναντι σε ανάλογους βρώμικους σχεδιασμούς.

Πρωτίστως είναι απαραίτητη η πολιτική επιχειρηματολογία, που θα αποκαλύπτει τη βρωμιά.
Θα διασφαλίζει πειστικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις.
Θα καταδεικνύει την αναγκαιότητα κοινής δράσης, αποφασισμένης στάσης, και αποτελεσματικής απομόνωσης και περιθωριοποίησης όλων αυτών που ερωτοτροπούν με ανάλογες διχαστικές πρακτικές ώστε να λειτουργήσουν την κατάλληλη στιγμή ως πέμπτη φάλαγγα του συστήματος μέσα στην Κοινωνία. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Το σύστημα μέσα στον πανικό του αποκαλύπτει τα βρώμικα όπλα του και αυτά δεν πρέπει να αγνοηθούν από κανέναν.

Ο Κυριάκος Κυριακόπουλος είναι μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του Ε.ΠΑ.Μ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ