Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
θέσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Απόφαση έκτακτης συνόδου του ΕΣΣ του ΕΠΑΜ, 24/5/2021

25 Μαΐου 2021 8:58 ΜΜ

Απόφαση της έκτακτης συνόδου του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ, 24 Μαΐου 2021

Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ με ομόφωνη απόφασή του, δηλώνει ότι το ΕΠΑΜ αγωνίζεται,  εξ ιδρύσεώς του,  για τη δημιουργία μιας ευρύτερης δυνατής συνεργασίας δυνάμεων, υπερβαίνοντας τους διαχωρισμούς δεξιάς-αριστεράς μέσα στο λαό, στη βάση ορισμένων κοινών θεμελιωδών θέσεων που αφορούν στην ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την κατοχύρωσή της απέναντι σε κάθε εσωτερική και εξωτερική επιβουλή, στην αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, της λαϊκής κυριαρχίας, των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και στην επικράτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των εργαζομένων.

Θεμελιώδης προϋπόθεση μιας τέτοιας συνεργασίας,  προκειμένου να είναι όσο πιο ανοιχτή στην κοινωνία κι όσο πιο ειλικρινής ως προς τις πολιτικές της στοχεύσεις, είναι η ισότιμη συμμετοχή όσων οργανωμένων πολιτικών σχημάτων την απαρτίζουν. Μια ισότιμη συμμετοχή που επιτρέπει την συμπόρευση πολιτικών σχημάτων με διαφορετική ταυτότητα στο πλαίσιο ενός συνασπισμού κομμάτων, όπου καθένα υπηρετεί τους κοινούς στόχους, τα κοινά αιτήματα, με το δικό του τρόπο, με τη δική του δουλειά, διατηρώντας πλήρως την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια.

Το ΕΠΑΜ δεν αποδέχθηκε ποτέ συμφωνίες που προϋποθέτουν, ή οδηγούν στην παραίτησή του από το σύνολο των προταγμάτων του, αλλά και από την αυτοτελή πολιτική και οργανωτική του δράση, παρότι δεν ήταν λίγες οι φορές που του ζητήθηκε να το πράξει. Το ΕΠΑΜ αρνήθηκε, γιατί εκτιμούσε πάντοτε ότι όπου δεν υπάρχει ισότιμη συμμετοχή και αυτοτέλεια των συνεργαζόμενων δυνάμεων, κυριαρχεί αναγκαστικά η ίντριγκα, το παρασκήνιο και οι κάθε λογής σκοπιμότητες μακριά από τους διακηρυγμένους στόχους. Η δεκαετία που μας πέρασε έχει επιβεβαιώσει την αλήθεια αυτή με τον πιο τραγικό και επώδυνο τρόπο για τον λαό και την πατρίδα.

Για τους λόγους αυτούς το ΕΠΑΜ δεν επιθυμεί να γίνει συνιστώσα κανενός, ούτε να προσχωρήσει σε κανένα πολιτικό σχηματισμό για λόγους ψηφοθηρίας. Όπως δεν το απαίτησε ποτέ και συνεχίζει να μην το απαιτεί από καμιά άλλη συνεργαζόμενη δύναμη. Αντίθετα, θα συνεχίσει να εργάζεται για την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη, συνεργασία, συμμαχία ανεξάρτητων σχημάτων με όρους ισοτιμίας και σεβασμού της αυτοτέλειας κάθε πολιτικής δύναμης, χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, στη βάση ορισμένων άμεσων κοινών θέσεων με σκοπό την ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος κατοχής και χούντας.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2021
Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ

 

 • Ιωσήφ Β. Λουκέρης
  Απάντηση
  8 Ιουνίου 2021 2:07 ΜΜ

  Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!
  Σπάνια βλέπουμε στην Πολιτική, παρατάξεις να αναγνωρίζουν το “λάθος πορεία” και να εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις. Και πιο σπάνια βλέπουμε πολιτικούς σχηματισμούς να δένονται στο κατάρτι, ενώ τους τραγουδούν οι Σειρήνες της τηλεόρασης. Προσοχή, όμως, το λάθος δεν πρέπει να τριτώσει. Ας σταματήσει το Ε.ΠΑ.Μ. στα δύο μεγάλα λάθη
  ( α) Κανάλι Κουρήδων – Λιάτσος – Ρόσσιος, β) Τράγκας), γιατί το τρίτο δεν θα μπορέσει να το διορθώσει

  Αφήστε ένα σχόλιο