Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
θέσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Διακήρυξη Αρχών της Πρωτοβουλίας για την πολιτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ

8 Ιουνίου 2021 2:30 ΜΜ

Παραθέτουμε την Διακήρυξη Αρχών της πολιτικής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που αποτελεί και την εισήγηση του Γραμματέα της Πρωτοβουλίας για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Δημήτρη Σπάθα, στη συνάντηση που πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 11:30 στο “ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”, στο Θησείο.

Τη συνάντηση αυτή πραγματοποιούν τo ΕΠΑΜ, το ΔΗΚΚΙ, το ΚΕΛΔΑ, συνεργαζόμενοι φορείς και προσωπικότητες του δημοκρατικού, πατριωτικού χώρου, και καλείται κάθε δημοκράτης, κάθε συλλογικότητα, κόμμα, ομάδα ή πρόσωπο να παρευρεθεί και να συμβάλλει ενεργά στην διεύρυνση του αντίπαλου πόλου, έτσι ώστε να δράσει ως καταλύτης απέναντι στο σύστημα εξουσίας της πατρίδας μας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Την πρόσκληση του Καλέσματος μπορείτε να την βρείτε εδώ.  

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

Η σημερινή Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα διαχρονικής εξάρτησης από τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα κέντρα  της νέας αποικιοκρατίας. Αν με την επανάσταση του 1821 ξεκίνησε ο αγώνας για να βρει επιτέλους ο ελληνισμός μια πατρίδα και η κοινωνία ένα κράτος, ύστερα από τόσα χρόνια αγώνων και θυσιών  βρισκόμαστε πλέον στην καμπή της ιστορίας αν θα εξακολουθήσουμε να υπάρχουμε ως  ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία ή θα εξαφανιστούμε μέσα στην μαύρη τρύπα των δυτικών “ολοκληρώσεων” ή αυτοκρατοριών.

H Ευρωπαϊκή Ένωση, που παρουσιάστηκε στους λαούς της ως μέσο για την συλλογική προκοπή και δημοκρατία μετατράπηκε σε μέσο κατάργησης της ευημερίας και της δημοκρατίας. Στη χώρα μας αντί για προγράμματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εφαρμόζουν υποχρεωτικά μνημόνια  τα οποία εγκαθίδρυσαν  παράνομα κατά παράβαση της ελληνικής συνταγματικής τάξης και του Διεθνούς Δικαίου. Μνημόνια, με το πρόσχημα να μας βοηθήσουν, αλλά δέκα χρόνια μετά η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής με έντονες απειλές για την εθνική και εδαφική μας κυριαρχία και ακεραιότητα.

Η  Ελλάδα βυθίζεται όλο και πιο πολύ σε ένα πέλαγος διεθνών εξαρτήσεων που την μετατρέπουν σε φτερό στους ανέμους της ιστορίας και δεν επιτρέπουν τη χάραξη μακροπρόθεσμης αυτόνομης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Το επίσημο πολιτικό κατεστημένο εξαρτά την μακροημέρευση της εξουσίας του από την  υπακοή στα εξωελληνικά κέντρα και από την επικοινώνηση της ενσωμάτωσής μας σε νέα αυτοκρατορικά δεδομένα και στην παγκοσμιοποίηση. Θεωρούν δεδομένη την εξάρτηση και δεν πιστεύουν σε μια αυτόνομη δημοκρατική ελληνική πολιτεία. Για τους λόγους αυτούς δεν υπάρχουν ανάλογοι στόχοι τι θα είμαστε μετά από δέκα είκοσι χρόνια. Επενδύουν σε ένα διαρκές ζοφερό παρόν χωρίς παρελθόν και πολύ περισσότερο χωρίς μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό επιδίδονται ακαταπαύστως στην αναθεώρηση της αντιστασιακής μας ιστορίας με σχετικές δηλώσεις και ενέργειες κρατικών παραγόντων και χειρουργικές επεμβάσεις ενός καθηγητικού κατεστημένου στα ιστορικά δεδομένα που διαμόρφωσαν την εθνική και κοινωνική μας ταυτότητα.

Στο όνομα δήθεν της φιλίας, της ειρηνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης επικοινωνούν στο λαό ιδεολογήματα και θεωρίες υποταγής και κατευνασμού σε επιθετικές ενέργειες γειτονικών χωρών πρώτα και κύρια έναντι του τουρκικού νεοοθωμανισμού ώστε να γίνονται αρεστοί σε δυτικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα τα οποία βρέθηκαν και βρίσκονται σε αντίθεση με τα πραγματικά εθνικά μας συμφέροντα.

Με την ουσιαστική ανοχή και προώθηση μεταναστευτικών ρευμάτων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές  δημιουργούν τις προϋποθέσεις μετατροπής μας από χώρα σε χώρο και μας εντάσσουν σε ευρύτερα γεωοικονομικά σχέδια ειδικών οικονομικών ζωνών της Γερμανικής Ευρώπης και υπό την στρατιωτική κυριαρχία των ΗΠΑ, ενώ δημιουργούνται διαρκώς νέες στρατιωτικές βάσεις (Αλεξανδρούπολη κλπ).

Παράλληλα το αφήγημα της πολυπολιτισμικότητας και της υποστήριξης με κάθε τρόπο υπαρκτών και ανύπαρκτων εθνοτικών ομάδων δρα καταλυτικά στην αποφλοίωση της κρατικής κυριαρχίας και της διευκόλυνσης της υπαγωγής μας σε αυτοκρατορικά δεδομένα με σύγχρονες επικαιροποιήσεις. Η δημογραφική γήρανση και απομείωση του ελληνικού πληθυσμού μαζί με την τάση φυγής ιδιαίτερα τεχνικών και επιστημόνων συνέπεια  της επιβαλλόμενης οικονομικής καχεξίας συμβάλλει τα μέγιστα στους παραπάνω στόχους. Ενώ οι δυνατότητες της χώρας μας θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικές-είμαστε έξυπνος, εργατικός  και μορφωμένος λαός-εντούτοις μας έχουν οδηγήσει στην πιο μεγάλη εθνική, οικονομική και κοινωνική παρακμή. Οι Έλληνες διαπρέπουν σε κάθε τομέα σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα.

Η συνεχής αποβιομηχάνιση, η  απαξία του σημαντικού ορυκτού μας πλούτου ως στρατηγικό πλεονέκτημα, η υποβάθμιση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και οι ασταμάτητες ιδιωτικοποιήσεις αφαίρεσαν από το ελληνικό κράτος τις δυνατότητες του να ανταποκριθεί στο ρόλο του για την εξυπηρέτηση των δημόσιων σκοπών με τους οποίους  δικαιολογείται ή ύπαρξή του. Σήμερα η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα υπηρεσιών και διαμετακομιστικού εμπορίου ώστε ειρωνικά αναφέρεται ο τουρισμός ως η μόνη «βαριά βιομηχανία» η οποία πλήττεται εύκολα κάθε φορά ανάλογα με τις συγκυρίες και τα σχέδια των διεθνών «tour operators »

Ένας νέος ψηφιακός κόσμος, ένας κόσμος χωρίς δουλειά 

Τα παραπάνω είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων φέρνοντας ως επακόλουθο την αναξιοπρεπή αμοιβή και  τις εξευτελιστικές συνθήκες  και ωραρίων εργασίας.  Η άμεση εργαλειοποίηση του κορωνοϊού από τις νεοφιλελεύθερες λογικές, είχε ως αποτέλεσμα, στο όνομα δήθεν της προστασίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής να μπουν σε εφαρμογή μέτρα περαιτέρω εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας και εξαφάνισης δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από την ανθρωπότητα, λόγω «εκτάκτων αναγκών» που όπως διαφαίνεται λαμβάνουν μόνιμο χαρακτήρα.

Παράλληλα βρίσκονται σε εφαρμογή μέτρα ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης που θα απαλλοτριώσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Αυτό  συμβαίνει λόγω της  υποταγής των κρατών-εθνών στα σχέδια ιδιωτικών επιχειρήσεων που μοναδικό στόχο έχουν το κέρδος και την κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων. «Follow the money-time is money» είναι οι αρχές και οι αξίες τους. Χρειαζόμαστε την επιστήμη και την τεχνολογία για να πάει μπροστά η ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και όχι να γίνονται πλουσιότερα  λίγα άτομα στον πλανήτη. Το μέλλον είναι ο άνθρωπος.

Παγκοσμιοποίηση και εικονική δημοκρατία

Το νόημα της δημοκρατίας που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα είχε άμεση σχέση με τα δημόσια πράγματα, τον δημόσιο χώρο και ενσαρκώθηκε με την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Σήμερα αναφέρονται επιφανειακά στη δημοκρατία και τα δικαιώματα, ενώ συρρικνώνουν αυτό το νόημα ως το δικαίωμα του ξεχωριστού ατόμου στην «ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα» δηλαδή περιγράφουν ουσιαστικά την ελευθερία όσων διαθέτουν το χρήμα να κινούνται χωρίς κρατικούς περιορισμούς,  όπου θα βγάζουν πιο πολλά κέρδη. Όμως η δημοκρατία για να υπάρξει και να αναπτυχθεί χρειάζεται συγκεκριμένο τόπο και χώρο, συγκεκριμένη επικράτεια. «Παγκόσμια δημοκρατία» δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο «Διεθνείς οργανισμοί», ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα και εκπροσωπούνται κατά περιοχές και τόπους από υποτακτικούς πολιτικούς  υπαλλήλους που φροντίζουν για ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα με την βοήθεια κατασταλτικών μηχανισμών. Παράλληλα έχει ήδη συντελεστεί η σύμφυση και συνεργασία πολιτικής και εγκληματικού χρήματος, αφού αυτό είναι υπέρ πάντων προηγούμενο και αναζητούμενο.

Με αφορμή τον κορωνοϊό ο οποίος όλως τυχαίως αποδομεί τις κοινωνικές και δημόσιες ανθρώπινες επαφές και συμβαδίζει με το βασικό δόγμα του νεοφιλελευθερισμού «δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο άτομα» υπερίπταται κάποιος  αόρατος εχθρός που ενσπείρει φόβο, αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους πολίτες.  Εντείνει τις τάσεις επιτήρησης και υποταγής στα κελεύσματα της κυβέρνησης, στην άνευ όρων αποδοχή κάθε μέτρου  και  αμβλύνει  την αίσθηση για συλλογισμούς  και κριτική σκέψη στον πληθυσμό. Οι συνεχώς ανανεούμενες  συνθήκες «έκτακτης ανάγκης» αποφλοιώνουν τις αντιλήψεις περί δημοκρατίας, δημόσιου χώρου και συλλογικής αντίληψης. Τον  Δημόσιο λόγο και χώρο έχουν καταλάβει τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα όπου στην πλειοψηφία τους διαμορφώνουν την ημερήσια διάταξη, ελέγχουν και καθοδηγούν τα χιλιάδες μεμονωμένα άτομα  στην υπακοή και εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων. Συντελείται και εξελίσσεται ένα μεγάλο πείραμα και πρόγραμμα ποδηγέτησης και κατεύθυνσης  του πληθυσμού να αποδέχεται με την απάθεια και «ελεύθερη βούλησή» του μέτρα που καταργούν σταδιακά το ουσιαστικό περιεχόμενο της δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με δηλώσεις- ύμνους προς την δημοκρατία μεταλλάσσουν το νόημά της ώστε αυτή να εκφράζει το πολύ κάποια υποχρεωτική επιλογή μεταξύ κομμάτων και πολιτικών που αποδέχονται τα ήδη προκαθορισμένα θέσφατα της υποταγής σε αλλότρια εξωελληνικά συμφέροντα. Στόχος τους είναι η αφομοίωση και παθητική προσαρμογή προς τις «κανονικότητες» που συνεχώς αναδεικνύουν σαν να ήταν η τελευταία λέξη της προόδου. Η πάλη των πολιτικών ιδεών και προγραμμάτων εξαντλείται σε  ανούσιες  αντιπαραθέσεις από τις τηλεοράσεις τις οποίες σκηνοθετούν οι ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου.

Δια της συνεχούς μετάλλαξης συνειδήσεων και αντιλήψεων κάτω από την ζοφερή καθημερινότητα  της οικονομικής ανεπάρκειας που συνειδητά διαμορφώνουν, της εξαπλούμενης  ανεργίας, της αναξιοπρεπούς αμοιβής της εργασίας, της  έντεχνα προβαλλόμενης  διαφθοράς, της τρομοκρατικής  παρουσίασης της εγκληματικότητας αποσκοπούν στην πλήρη κοινωνική και πολιτική υποταγή. Η περίφημη θέση του ευρωπαϊκού διαφωτισμού «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να το λες» έχει αποδημήσει προ πολλού από την ελληνική δημόσια και κοινωνική σφαίρα.

Υπάρχει ελπίς;

Βασικό στοιχείο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της Πατρίδας μας είναι η συνειδητοποίηση της δύναμης της συλλογικής σκέψης και αντίδρασης του ελληνικού λαού την οποία φοβούνται και προσπαθούν να συνθλίψουν. Ο συντονισμός της συνεύρεσης  και ο δημοκρατικός καθορισμός στόχων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την δημιουργία ενός δημοκρατικού –πατριωτικού και κοινωνικού κινήματος με πρώτο στόχο να σταματήσει ο κατήφορος της υποτέλειας και του κοινωνικού εξανδραποδισμού. Ο ελληνισμός και η Ελλάδα υπήρχαν πολύ πριν μας υπαγάγουν υπό την Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός και τα ιστορικά του παραδείγματα μπορούν να αποτελέσουν σημαντική βάση εκτόξευσης  για Αναγέννηση και Αναδημιουργία, να τονώσουν την εθνική μας αυτοπεποίθηση και να βοηθήσουν να «Σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα και τον κόσμο» όπως μας προτρέπει ο ποιητής μας. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι η πίστη και η απόφαση, αυτή που πριν από διακόσια χρόνια με το «Ελευθερία ή θάνατος» ανέστησε ένα έθνος και δημιούργησε ένα κράτος. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και διεκδικούμε τη θέση που μας αρμόζει στην ιστορία της ανθρωπότητας. Διότι η ελληνική πολιτισμική παράδοση έχει σημασία όχι επειδή είναι ελληνική αλλά επειδή είναι οικουμενική, διότι, ως έκφραση ενός από τους αρχαιότερους και μακροβιότερους πολιτισμούς της μεσογειακής λεκάνης, διασώζει ένα απόσταγμα πνευματικής εμπειρίας χιλιετιών, που προσφέρει διεξόδους σε μείζονα προβλήματα της σημερινής ανθρωπότητας. Ο Δυτικός τεχνολογικός και χρηματοκρατούμενος πολιτισμός βλέπουμε να οδηγεί την Ευρώπη και την ανθρωπότητα σε σκοτεινές ατραπούς που αν συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο το μέλλον του ανθρώπου διαγράφεται δυσοίωνο. Έτσι λοιπόν με την αρωγή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, της πολιτιστικής ορθοδοξίας και των ποιητών μας μπορεί να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο πατριωτικό-δημοκρατικό και κοινωνικό μέτωπο με διεθνείς αντανακλάσεις, ώστε η Ελλάδα και ο ελληνισμός να δώσουν διέξοδο στα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας. Να γιατί αξίζει κάθε θυσία και κάθε αγώνας χωρίς υστεροβουλίες με πίστη και ενθουσιασμό.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε Έλληνες πατριώτες,  δημοκράτες, που  αγαπάμε την πατρίδα μας  και γι αυτό σεβόμαστε τις πατρίδες των άλλων λαών. Επιθυμούμε την ειρηνική συμβίωση με όλους τους λαούς και ιδιαίτερα με τους γειτονικούς, χωρίς όμως να υποχωρούμε στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Αυτό το έδαφος που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τους παππούδες  και τους πατέρες μας, που μας ανήκει ύστερα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες  για να στεγάσει τον ελληνισμό της μεσογείου θα το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές. «Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας»

Θεωρούμε ενιαία την ιστορική διαδρομή του ελληνισμού από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, που ύστερα από πολέμους  και αιματηρές  θυσίες κατάφερε να αποκτήσει   κρατική υπόσταση μέσα στα σημερινά σύνορα της Ελλάδος. Η αντιστασιακή ιστορία του ελληνισμού βρέθηκε άπειρες φορές αντιμέτωπη με μεγάλα  συμφέροντα τα οποία προσπαθούσαν να  κυριαρχήσουν και να ποδηγετήσουν τη μικρή μας χώρα στο άρμα των δικών τους συμφερόντων. Στους νεότερους χρόνους από το 1922 μέχρι σήμερα και παρά την συνεισφορά μας στη νίκη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεχόμαστε διαρκείς επιθέσεις και πιέσεις στην Εθνική και λαϊκή μας κυριαρχία. Αποκορύφωμα αποτελεί η παρούσα εποχή ως συνέχεια των καταστροφικών  «Μνημονίων» με την επιταχυνόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Είμαστε Έλληνες εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, επιστήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης των γραμμάτων, ενθουσιώδεις νέοι και νέες που δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο απαθείς την οικονομική και κοινωνική παρακμή της Ελλάδος.

Λάβαμε την απόφαση να μαζευτούμε, να συγκροτηθούμε, να οργανωθούμε και να κηρύξουμε την αντίσταση, τον αγώνα εναντίον όλων αυτών που συνειδητά ή ασυνείδητα, για μεγάλα ή μικρά συμφέροντα έχουν συμμαχήσει και συνεργάζονται εις βάρος της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας κατά της κοινωνίας και  της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε Κίνημα Ανατροπής και όχι άλλο ένα κόμμα όπως τα περισσότερα που συγκροτούνται για να διαχειριστούν την παρούσα “κανονικότητα”

Καλούμε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα οδυνηρά αλλά αναγκαία συμπεράσματα από την εμπειρία του και να οικοδομήσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο κίνημα αντίστασης, να μην ξαναεμπιστευτεί τυφλά αυτοσχέδιους σωτήρες, τυχοδιώκτες και καιροσκόπους.  Να συστρατευτούμε σε ένα πανελλήνιο πατριωτικό κίνημα Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης!

Εισήγηση Δημήτρη Σπάθα
Γραμματέα της Πρωτοβουλίας για τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 • Κωνσταντινος
  Απάντηση
  18 Ιουλίου 2021 10:07 ΜΜ

  Πολύ φαρμακολογία, ως συνηθως, και ασφαλώς λογω αποφυγης προσδιορισμού ανγνωρισης ανεπιγνωσης του ζητουμενου.. Τουτεστιν περι προστασιας και διεκδικησης επανακτησης της καταπατημενης κοινοχρηστης περιουσιας, με προοπτική παιδειας επιγνωαης μεσω της σχολικης Εκπαίδευσης.

  • Μιχάλης
   Απάντηση
   10 Ιουνίου 2021 2:57 ΜΜ

   Έσχατη ελπίδα αποτελεί αυτή η προσπάθεια κι ευελπιστώ να βρει πρόσφορο έδαφος και μην τορπιλιστει ειδικά εκ των έσω!!

   • Name (required)
    Απάντηση
    9 Ιουνίου 2021 9:06 ΠΜ

    Μακάρι να τα καταφέρουμε.

    Αφήστε ένα σχόλιο