ΔΙΑΓΡΑΦΗ
ΧρΕους

1

ΕΘΝΙΚΟ
ΝΟΜΙΣΜΑ

2

ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

3

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

4

ΝΕΟ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

5

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ

5. Νέο Δημοκρατικό Σύνταγμα

Η πρώτη πράξη απελευθέρωσης της ελληνικής κοινωνίας από τα ανομήματα των κυβερνώντων της είναι να καθίσει στο εδώλιο αυτούς που συντέλεσαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας μέσω σφετερισμού της εξουσίας και το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων που συμμετείχαν στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο,

Mόνο με την ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος δεσμεύσεων και συμφωνιών μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή πορείας. Αφού χαράξουμε τον δρόμο, τότε αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και να κατοχυρωθεί με ριζική αλλαγή του θεσμικού οικοδομήματος. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί με απλές αναθεωρήσεις του Συντάγματος και αλλαγή της νομοθεσίας που διέπεται απ’ αυτό, στα πλαίσια του υπάρχοντος κατ’ εξοχήν αναξιόπιστου Κοινοβουλευτικού συστήματος, αλλά με την ανατροπή αυτού του συστήματος και τη σύνταξη εντελώς νέου δημοκρατικού Συντάγματος μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Μιας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που λειτουργώντας πρωτογενώς, θα δημιουργήσει εξ υπαρχής νέο Δίκαιο απαλλάσσοντας οριστικά τη χώρα και το λαό από τα βάρη της φαυλοκρατίας και της ξένης εξάρτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το νέο αυτό Σύνταγμα, οφείλει να διασφαλίζει σε απόλυτο και αδιαμφισβήτητο βαθμό τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των πολιτών με βάση τις αρχές της Ισότητας, της Ισοπολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Ευημερίας του λαού.

Οφείλει ταυτόχρονα να διασφαλίζει με αδιαμφισβήτητο τρόπο τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη χώρα, καθώς και τον έλεγχο από τους ίδιους τους πολίτες της ορθής υλοποίησης αυτών των αποφάσεων.

Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι μόνον άρρηκτα δεμένη με την πολυφωνία και την ελευθερία στην έκφραση, αλλά ταυτόχρονα και με την πιο πλατιά συμμετοχή στη λήψη και τον έλεγχο των αποφάσεων και την ανάληψη ευθύνης.

Η αδιαφορία, η αποχή και η εν λευκώ ανάθεση είναι έννοιες μη συμβατές με τη λειτουργία της Δημοκρατίας και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

H ελεύθερη πολιτική έκφραση των αντιθέσεων, που υφίστανται έτσι κι αλλιώς μέσα στην κοινωνία, μεταξύ των διαφορετικών τάξεων και των κοινωνικών στρωμάτων, ο δημοκρατικός διάλογος, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και παράγοντα για τον δημιουργικό μετασχηματισμό τους σε υλοποιήσιμες πολιτικές, πάντα σε όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.


Διαβάστε τη συνέχεια

Το Ε.ΠΑ.Μ. αποτελείται

Στόχος είναι

Έχουμε

από πολίτες που αποφασισαν να αφήσουν στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές και συσπειρωμένοι αντιστέκονται στην οικονομική κατοχή που έχει επιβληθει στην πατρίδα μας από ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

η πραγματική δημοκρατία, ενώ η ίδια οργάνωση μας είναι η πλέον δημοκρατική, οριζόντια, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς και με τα μέλη να έχουν την πραγματική δύναμη στις αποφάσεις.

απο το 2011, πλήρες σχέδιο για την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας που κατασπαράζει τις σάρκες αυτού του λαού απ' την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Παραγωγή: Τομέας Επικοινωνίας Ε.ΠΑ.Μ.

Μάθε περισσότερα
και έλα μαζί μας

Γίνε φίλος/μέλος

Επικοινώνησε

Παρακολούθησε

ΈΛΑ

μας μέσω του
www.epamhellas.gr
ή μέσω των σελίδων μας
στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

γίνε φίλος ή μέλος του Ε.ΠΑ.Μ
και ένωσε τη φωνή σου με χιλιάδες συναγωνιστές απ' ολόκληρη την Ελλάδα
και τον κόσμο

Tηλεφώνησε μάς ή στείλε μας ενα e-mail με τις  ερωτήσεις σου

210 3428676