Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Μια ιστορική ημέρα για τους λαούς της Ευρώπης, μια μεγάλη νίκη του Βρετανικού λαού!

1 Φεβρουαρίου 2020 11:55 ΠΜ

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Από σήμερα, η Μεγάλη Βρετανία είναι μια ελεύθερη χώρα! Ελεύθερη από παράλογες δεσμεύσεις, ελεύθερη από επιβολές πολιτικών επιλογών που δεν ελέγχονται ούτε εξυπηρετούν τον λαό της, αλλά μόνο ένα απρόσωπο, απολυταρχικό μόρφωμα και τα δεκάδες λόμπι που στην πραγματικότητα το κυβερνούν.

Ο Βρετανικός λαός έδωσε μια γενναία μάχη και την κέρδισε. Δεν πτοήθηκε από την προπαγάνδα, δεν φοβήθηκε τα απίστευτα «δεινά» που επινοούσαν οι υποστηρικτές της ΕΕ για να τον τρομοκρατήσουν, υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την επιλογή του και βγήκε νικητής! Επιλογή ελευθερίας, αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας, επιλογή δημοκρατίας.

Από σήμερα, η διακυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία. Από σήμερα, είναι στο χέρι του ίδιου του λαού να καθορίσει την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του. Να επιλέξει την κυβέρνησή του και η κυβέρνηση που θα επιλέξει να είναι υπόλογη απέναντι στον λαό της και μόνο, και όχι σε ξένα κέντρα. Και αν τον απογοητεύσει, να την αλλάξει και η αλλαγή αυτή να είναι ουσιαστική αλλαγή πολιτικής. Γιατί εντός της ΕΕ, όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν, η βασική πολιτική γραμμή παραμένει η ίδια, οι κυβερνήσεις δεν είναι παρά οι φορείς και εκτελεστές των έξωθεν εντολών.

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την Έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας και εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον Βρετανικό λαό γι’ αυτήν την ιστορική νίκη. Η απελευθέρωση της Μεγάλης Βρετανίας είναι το πρώτο, μεγάλο πλήγμα που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας γίνει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, για να αντλήσουν αισιοδοξία, ελπίδα και κυρίως να νικήσουν κάθε φόβο για το «τι θα γίνει μετά». Ας είναι αυτή η αρχή του τέλους αυτού του φασιστικού μορφώματος και η αρχή μιας νέας Ευρώπης με ελεύθερους λαούς!

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2020
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

  • Πέτρος Μ.
    Απάντηση
    3 Φεβρουαρίου 2020 12:21 ΠΜ

    Θέλει πολύ …μυαλό για να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να μπορούν οι κατασκευάστριες χώρες να διακινούν τα εμπορεύματα τους σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ατελώς; Χωρίς να επιβάλλονται δασμοί;
    Τί θέλει η Ελλάδα λοιπόν στην ΕΕ και στο Ευρώ; Τι θέλει η Ελλάδα σε μια ένωση, η οποία δημιουργήθηκε μόνο εις όφελος αυτών των χωρών που κατασκευάζουν, εις όφελος αυτών που παράγουν;
    Και άρα εις όφελος της Γερμανίας, που παράγει τα περισσότερα.
    Την οποία Γερμανία την αφήσαμε μετά τον βππ να διατηρήσει τις πολεμικές της βιομηχανίες, μετατρέποντάς τες.
    Για να φτιάξει μάλιστα αυτές τις πολεμικές βιομηχανίες, με σκοπό να μας καταστρέψει, αύξησε κατά πολύ τα χρέη της.
    Τα οποία χρέη τής τα χαρίσαμε, κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953…

    Θέλει πολύ …μυαλό να συνειδητοποιήσει κανείς, ότι εμείς που εισάγουμε περισσότερα από ότι εξάγουμε, θα έχουμε κάθε χρόνο έλλειμμα; Και άρα το χρέος μας (ψεύτικο ή όχι) θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο;
    Αφού δεν μπορεί η Ελλάδα να αυξήσει τα έσοδα της χώρας βάζοντας δασμούς σε ότι εισάγει, κάθε χρόνο θα λείπει χρήμα. Αφού περισσότερο χρήμα φεύγει (εισαγωγές) από αυτό που έρχεται (εξαγωγές), θα υπάρχει έλλειμμα. Και μιας και δε δημιουργούμε μόνοι μας το χρήμα, κάθε χρόνο θα αυξάνεται το χρέος μας.
    Εξάλλου, όταν το κράτος βάζει δασμούς στα εισαγώμενα, αυξάνει την τιμή τους όσο θέλει. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η ζήτηση τους και άρα αυξάνεται η ζήτηση των εγχώριων προϊόντων. Έτσι αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή.
    Πρέπει να είναι κάποιος πραγματικά προδότης, για να μειώσει εσκεμμένα τα έσοδα της χώρας του.

    Πως έγινε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας 290 δις το 2009, αφού είναι γνωστό ότι το 2002 που μπήκαμε στο Ευρώ χρωστούσαμε 150 δις;
    Δηλαδή το δημόσιο χρέος μας αυξήθηκε κατά μέσον όρο 20 δις το χρόνο…
    Μήπως, μόνο επειδή ίσως ήμαστε …άτυχοι, μιας και αγοράζουμε τον στρατιωτικό εξοπλισμό μας πιο ακριβά από ότι οι άλλες χώρες;
    Μήπως, επειδή πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;
    Ή μήπως επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους;

    • Ανδρέας
      Απάντηση
      2 Φεβρουαρίου 2020 2:44 ΜΜ

      Στην Αγγλία ξέρετε τι είπαν? ”Δεν είμαστε Ελλάδα εδώ, είπαμε ΟΧΙ θα το τηρήσουμε”. Εδώ πότε θα ξυπνήσει ο λαός όμως? Να πετάξουμε έξω τους τοκογλύφους δανειστές που μας έχουν σε εποπτεία. Εδώ μας έχουν κάνει ενοικιαστές μέσα στο ίδιο μας το σπίτι με το παράνομο και ληστρικό ένφια για να πληρώνουν τους δανειστές. Και ο Ελληνικός λαός το δέχεται αυτό σαν να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Τι να πεις, υπάρχουν λέξεις? Καλά λένε πάντως ότι η βλακεία είναι ανίκητη και απέραντη.

      • XαρηςΧουλιαρας
        Απάντηση
        2 Φεβρουαρίου 2020 12:33 ΜΜ

        47 χρόνια από την αφετηρία του Βρετανικού Λαού να εισέλθει στο κλαμπ των Βρυξελλών, με μια διαδρομή όπως το τρενάκι του τρόμου και με κύριο χαρακτηριστικό την Ανασφάλεια (κοινωνική, οικονομική, πολιτικη και περιβαλλοντικη), ανελαβε την ευθύνη της τυχης του τοπου του στα χέρια του. Είναι ενα απο τα πιο σημαντικα γεγονότα της χώρας των τελευταιων 500 χρόνων. Η Ιστορικη αυτη Εξοδος, θα εδραιώνεται προς ωφελος της συντριπτικης πλειοψηφιας του Βρετανικού λαού, οσο περναει ο καιρος, προς μια ευημερία που τοσο θυσιασε επι 47 χρονια για την “κοινη” (;..) αγορα. Ειναι ΝΙΚΗ ολόκληρου του Πατριωτικου-Δημοκρατικου κοσμου ανα την Υφηλιο. Και ειναι σιγουρο οτι ειναι μονο η Αρχη. Οι ΛΑΟΙ επιτελους ξυπνανε. Μπραβο τους! Καιρός και για τους Ελληνες να σκεφτούμε, οτι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ δεν εχει ουτε τιμη, ουτε εκπτωση. Δεν ειναι, ουτε Υπηρεσια, ουτε Αγαθό. Καλη Λεφτερια σε ολους!

        • Στέργιος Καπρίνης
          Απάντηση
          1 Φεβρουαρίου 2020 3:02 ΜΜ

          Δεν μπορείς να επικροτείς μια εθνικά υπερήφανη απόφαση όταν έχεις πάρει θέση υπέρ της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας που όχι μόνο βάλλει κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, αλλά μας επιβλήθηκε και από τους ίδιους ξένους που μας επέβαλαν τα μνημόνια.

          Αφήστε ένα σχόλιο