Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
θέσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Μήνυση του ΕΠΑΜ κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για ενέργεια εγκληματική σε βαθμό κακουργήματος

16 Νοεμβρίου 2020 4:46 ΜΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:15 μμ, το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), ο Δημήτριος Καζάκης ενεργώντας ως νόμιμος εκπρόσωπος του προαναφερόμενου Πολιτικού Κόμματος αλλά και ατομικά, καθώς και οι δικηγόροι Αθηνών Φώτιος-Σπυρίδων Μαζαράκης και Αριστείδης Λαμπρόπουλος, κατέθεσαν μήνυση/έγκληση (που έλαβε ΑΒΜ: Ε20-5519) ενώπιον του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθόσον, ο τελευταίος, με την από 13 Νοεμβρίου 2020 και με αριθμό 1029/8/18 Απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5046/Β/14-11-2020, αποφάσισε, από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ, την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της Επικράτειας στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης της ανωτέρω απαγόρευσης, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία.

Ο προαναφερόμενος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατ’ αυτόν τρόπο, ενήργησε με κατάχρηση της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους, ήτοι ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεργώντας καθ’ υπέρβαση:
α) των άρθρων 11 παρ.1 και 2 και άρθρου 5 του Συντάγματος και της ερμηνευτικής δήλωσης του τελευταίου,
β) της παρ. 2 του άρθρου 68 της από 20.3.2020 Π.Ν.Π.
γ) της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 από 06.11.2020 ΚΥΑ,
δ) του άρθρου 3 παρ.3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020 σύμφωνα με το οποίο για τις συναθροίσεις της Πρωτομαγιάς και της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές,
και έτσι αδρανοποίησε την καθολική ισχύ του ατομικού δικαιώματος που προστατεύει η παρ.3 του άρθρου 134 ΠΚ περίπτωση η΄ σε όλη τη Χώρα, ήτοι αδρανοποίησε την ισχύ του ατομικού δικαιώματος του άρθρου 11 παρ.1 του Ελληνικού Συντάγματος για διάστημα από 15 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 18 Νοεμβρίου 2020 ώρα 9.00 μ.μ. σε όλη την επικράτεια της Χώρας, δηλαδή του δικαιώματος οι Έλληνες να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα το προαναφερόμενο διάστημα, και μάλιστα επί ποινή.

Σημειώνουμε ότι το έγκλημα είναι διαρκές (άρθρο 120 παρ.3 Συντάγματος), σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η επιχείρησή του τιμωρείται με την ποινή του τετελεσμένου εγκλήματος. Εν προκειμένω δε, το έγκλημα έχει ολοκληρωθεί και το εγκληματικό αποτέλεσμα, για κάθε περίπτωση, βρίσκεται σε ισχύ, όσο βρίσκεται σε ισχύ η προαναφερόμενη από 13 Νοεμβρίου 2020 και με αριθμό 1029/8/18 Απόφασή του.

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2020
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

 • δημητρης
  Απάντηση
  26 Ιανουαρίου 2021 6:25 ΜΜ

  Αληθεια τωρα, πιστευετε οτι με μυνησεις και αλλα νομικα μεσα θα καταφερετε τιποτε? οπως και με τις μυνησεις σε υπουργους, πρωθυπουργους κπ για τα μνημονια που κανατε?. η “δικαιοσυνη” ειναι απολυτως δικη τους.. δεν ειστε γαφικοι, κωμικοτραγικοι ειστε

  • Βασίλης Μπίτσιος
   Απάντηση
   26 Ιανουαρίου 2021 9:56 ΜΜ

   Αν σας διέκρινε το ελάχιστο ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στη χώρα αυτή, θα παρακολουθούσατε, έστω στοιχειωδώς, τις θέσεις του ΕΠΑΜ. Το οποίο ουδέποτε θεώρησε ότι ασκείται πολιτική με μηνύσεις. Οι αγωγές δε και οι μηνύσεις στις οποίες προέβη το ΕΠΑΜ, έχουν απολύτως στοχευμένο κάθε φορά χαρακτήρα: την κατάδειξη της ευθύνης των συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών ως αποτύπωση της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης τους που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Για όποιον βέβαια εκ του «φιλοθεάμονος κοινού» αδυνατεί να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό, με γεια του με χαρά του, το ΕΠΑΜ δεν μπορεί να κάνει ρεκτιφιέ στο I.Q. κανενός.

   Έχει όμως ενδιαφέρον το να αποκαλούνται «γραφικοί» ή «κωμικοτραγικοί» εκείνοι που, αν μη τι άλλο, αγωνίζονται εδώ και χρόνια για την αφύπνιση του κόσμου, από κάποιον που αραχτός μονίμως στον καναπέ του, δεν σηκώνει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι του για να βοηθήσει αυτόν τον τόπο και αυτόν τον λαό. Η απαξιωτική αυτή, προσβλητική και αφ’ υψηλού «κριτική» στην οποία ανέξοδα προβαίνει, δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο αλαζονείας αλλά και ένδειξη χαμηλής ηθικής στάθμης.
   Β.Μ.

   • δημητρης
    Απάντηση
    26 Ιανουαρίου 2021 11:01 ΜΜ

    καμμια απελευθερωση, καμμια επανασταση δεν εγινε με μυνησεις και επικοινωνιακα τρικ επιπεδου σωρρα. το 1821 και το ΄40 ο λαος επαιρνε τα οπλα κα πολεμουσε. 2021 και ο λαος οχι μονο δεν σηκωνει δαχτυλακι, οπως λες, αλλα αποζητα και τους δυναστες του. να υπενυθμισω 2,23 εκατ ψηφοι μονο η νδ, στις τελευταιες εκλογες.. οταν και αν ποτε θα παρει τα οπλα, οπως εκανε τοτε και ανεβαινε στο βουνο, τοτε το συζηταμε.

    • Βασίλης Μπίτσιος
     Απάντηση
     26 Ιανουαρίου 2021 11:43 ΜΜ

     Έχετε δίκιο για την πτώση του ηθικού του λαού που δεν θυμίζει σε τίποτα, σ’ αυτήν τη φάση που διανύουμε, τις ιστορικές στιγμές που αναφέρατε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μένουν στο απυρόβλητο ενέργειες των κρατικών λειτουργών, όπως του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν δέχονται να κάνουν τις παραδουλεύτρες της κυβέρνησης γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το σύνταγμα. Κάποιος θα πρέπει να τους υπενθυμίζει ότι έχουν δώσει όρκο στο σύνταγμα και τον ελληνικό λαό και όχι στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ακόμη κι αν οι εισαγγελείς βάλουν τη μήνυση στο συρτάρι, αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται για να ενεργοποιηθεί δοθείσης ευκαιρίας.
     Να είσαστε σίγουρος ότι αν είχαν την ετοιμότητα να κάνουν τέτοιου είδους μηνύσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απέναντι στα όργανα του κράτους που καταπατούν τον όρκο τους, η κατάσταση θα ήταν τώρα τελείως διαφορετική. Αφού τα κόμματα αυτά έχουν ξεπουληθεί, αναλαμβάνουν το χρέος αυτό εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί όπως το ΕΠΑΜ.
     Πάντως «επικοινωνιακά τρικ επιπέδου σώρρα» δεν χρησιμοποίησε ποτέ το ΕΠΑΜ.

     • δημητρης
      Απάντηση
      27 Ιανουαρίου 2021 4:11 ΜΜ

      αν εσεις σαν επαμ πιστευετε οτι μπορειτε να αξιοποιησετε καπως τη μηνυση οκ. δικο σας θεμα. η δικη μου αποψη εναι οτι κανοντας μηνυση, αποδεχεστε και αναγνωριζετε, με αυτην την πραξη, την “δικαιοσυνη” ως ανεξαρτητη και ¨”νομιμη” εξουσια. που προφανως δεν ειναι.

    • Jim portosin
     Απάντηση
     4 Νοεμβρίου 2021 3:03 ΜΜ

     Μην μιλάτε με ηλίθιους δεν καταλαβαίνουν

   • Giannis
    Απάντηση
    30 Νοεμβρίου 2020 5:41 ΜΜ

    Μύνηση για την απαγόρευση κυκλοφορίας, γιατί δεν κάνατε ???
    Τί περιμένετε ? Τα πρόστιμα πέφτουν βροχή ! Ο κόσμος καταπιέζεται, ταλαιπωρείται !!
    Έστω και εικονικά για να δείξετε ότι είστε δίπλα στον πολίτη !!
    Εν τέλει, το ελεύθερο των μετακινήσεων είναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για το ελεύθερο των συναθροίσεων !!
    Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο, δίνετε την εντύπωση ότι δράσατε με γνώμονα το ΙΔΙΩΤΙΚΟ σας συμφέρον, επειδή θίγονται οι προυποθέσεις της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ σας προβολής μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και το ίντερνετ. Πιο απλά: “Πως θα κάνουμε τις εκπομπές, φορτώνοντας το όποιο κόστος στο κόμμα, όταν μας απαγορεύουν να συναθροιστούμε ??” Λυπάμαι που γίνομαι ‘κακός’ κριτής, αλλά τότε ποιόν άλλο λόγο εξυπηρετεί το ‘κόμμα ΕΠΑΜ’ τη στιγμή κατά την οποία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ εκλογική βάση και λαϊκή υποστήριξη – συμμετοχή ?? Φτάνει πια το κρυφό σχολειό, οι θεωρία και η ανάλυση !! Ο λαός δεν είναι χαζός, ούτε αμόρφωτος. Πράξεις χρειάζεται ! Πράξεις όμως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ που να απαντάνε στον ΠΟΝΟ του !!!

    • Διαχειριστής Σελίδας Ε.ΠΑ.Μ.
     Απάντηση
     30 Νοεμβρίου 2020 6:03 ΜΜ

     Η μήνυση-έγκληση επί εσχάτη προδοσία στην οποία προέβη στον Άρειο Πάγο το ΕΠΑΜ, καλύπτει οποιαδήποτε περίπτωση κυβερνητικού αυταρχισμού στα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών, ανάμεσα σ’ αυτές και το θέμα που θίγετε. Πράγμα που θα γίνει εμφανές όταν αρχίσει να ενεργοποιείται.
     Δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε μηνύσεις για κάθε καινούργιο και επί μέρους μέτρο, γιατί τότε δεν θα ήταν πολιτικό κόμμα το ΕΠΑΜ αλλά μηχανισμός αυτοματοποιημένης παραγωγής μηνύσεων. Χωρίς βέβαια κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για τον λαό, παρά μόνο και μόνο για την ηθική ικανοποίηση ορισμένων που έχουν την ψευδαίσθηση ότι με βιομηχανία μηνύσεων θα λυθούν τα προβλήματά τους.

    • spiros
     Απάντηση
     20 Νοεμβρίου 2020 8:00 ΠΜ

     apo thn dekaetia 60 mhtsotakhs drakoymel -apostaths ths (ERE) ,fanatikos ehthros toy ethnoys.arheiokaphlos.ginetai pordhpoyrgos ayths ths horas.ametanohtos laos vgazei ,(to mhlo ,ths sapias mhlias.gyio-io-paidi ths siemens kai ths exorias (eptamhnitikou) ton parision,pordhpoyrgo ths elladas .gia na timorhsei leei ton tsipiripo.allo kolopaidi tou germanara.ti perimenoume ore?na mas vgaloun ta dontia ena -ena,gia na xeshkothoume? rhtoriko to erothma.eho apogohteutei plhros.nomizo ta axizoume kai ta pathenoume.mono euhes mporoume na kanoume tora ,perimeno apo to 2010 san epamiths kai go tou exoterikou na do ,kapoia anodo mas.thluvomai otan meta 10 hronia vlepo stis ekpompes tou e-roi.to polu 20 hiliades views.eno thaprepe,meta tosa path kai me to kolodiaduktio na vlepoume 200000 views!na erthoun ta pano kato.o takhs tsoukalas,perissoterous ehei.autos o laos ,eimaste.GIA TA MPAZA!

     • Name (required)fanis
      Απάντηση
      16 Νοεμβρίου 2020 10:53 ΜΜ

      Να δω τι θα κανουν οι δικαστες που βγαλαν ανακοινωση οτι αυτα που κανη ο φασιστας κυριακος ειναι αντισυνταγματικα…να σας δω. Κοι δικαστες αν εχετε τα εντερα…

      • Name (required)
       Απάντηση
       16 Νοεμβρίου 2020 9:30 ΜΜ

       ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ !!! ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ Η ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ. ΠΡΩΤΑΡΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ?

       Αφήστε ένα σχόλιο