Γίνε Μέλος
Ανάλαβε Δράση
Ενίσχυσέ Μας
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Αρθρογραφία
Επικοινωνία
Menu Icon
Layout Image

Το ΕΠΑΜ απαντάει στη συντακτική ομάδα Non Paper

6 Ιουλίου 2019 11:10 ΠΜ

Απο τη συντακτική ομάδα Non Paper λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Καλησπέρα σας,

Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η εναλλακτική ιστοσελίδα NON PAPER (www.nonpaper.com.gr) διεξάγει ένα κοινό διακομματικό ερωτηματολόγιο όλων των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με σκοπό την ενημέρωσή τους γύρω από τις προγραμματικές τους θέσεις, τις εκλογικές συνεργασίες και την επόμενη μέρα.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, η συντακτική ομάδα του NON PAPER έθεσε προς τους εκπροσώπους των κομμάτων 5 κοινά ερωτήματα:

1. Με ποιο πολιτικό στίγμα κατεβαίνετε στις εκλογές, και ποιο το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης;

2. Ποια είναι η δική σας αποτίμηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών; Ποιοι θεωρείτε πως ήταν οι λόγοι της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της επικράτησης της ΝΔ;

3. Ποιες είναι οι βασικές σας προτάσεις όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας;

4. Θα κατέλθετε αυτόνομα στις εκλογές; Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συμμαχήσετε, πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριζόταν αυτή η συμμαχία, και γιατί δεν το έχετε κάνει ως τώρα;

5. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε ως κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εάν καταφέρετε να εκλεγείτε;

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως με δεδομένο ότι πολλά από τα κόμματα βρίσκονται ακόμη σε διεργασίες σε ό,τι αφορά κυρίως τις εκλογικές συνεργασίες, το ερωτηματολόγιο δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προθεσμία, και γι’ αυτό συνιστάται η αποστολή των απαντήσεών σας όταν και όποτε θεωρείτε ότι μπορούν να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά εάν ανταποκριθείτε σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε.
Η συντακτική ομάδα του NON PAPER

Απο το ΕΠΑΜ δόθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις:

  1. Με ποιο πολιτικό στίγμα κατεβαίνετε στις εκλογές, και ποιο το διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης;

Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τη μνημονιακή κατοχή είναι απολύτως σίγουρο ότι θα είναι η μια χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί αυτό απαιτεί το στυγνό καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχουν επιβάλει οι δανειστές της χώρας. Όποια και να είναι η επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, η Ελλάδα σε ένα εξάμηνο θα φλέγεται όχι μόνο οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και γεωπολιτικά. Οι αποφάσεις στο εξωτερικό έχουν ήδη παρθεί και περιμένουν απλά εκείνον που θα εμφανιστεί ως δήθεν πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας ώστε να πάρει την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής τους.

Η λύση είναι μόνο μία. Η συνεργασία όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και σχημάτων που θέτουν ως κυρίαρχο ζήτημα το εθνικό, πατριωτικό, δημοκρατικό καθήκον, που συμπυκνώνεται στο επίκαιρο παρά ποτέ αίτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης.

Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ένας ισχυρός πόλος απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο. Ένας πόλος ικανός να θέτει ως αφετηρία των προτάσεών του την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, που αδρανοποιήθηκε ή και καταλύθηκε από τα μνημόνια, με πρώτο μέλημα να καθίσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης όλοι εκείνοι που διέπραξαν εσχάτη προδοσία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και ποδοπατώντας τα λαϊκά δικαιώματα.

Οι εκλογές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεπεράσουμε όλοι όσοι δεν βλέπουμε την πολιτική ως προσωπική καταξίωση, ως βιοπορισμό, είτε ως διατεταγμένη υπηρεσία προς ντόπιους και ξένους αφέντες, όλα αυτά που ιδεολογικά και κομματικά μας χωρίζουν. Ώστε να ενωθούμε σ’ ένα κοινό ψηφοδέλτιο που να πείθει ως εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης της χώρας έναντι του δωσιλογισμού και των κάθε λογής απατεώνων της πολιτικής. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες μας και να συνδράμουμε άμεσα, ισότιμα και άδολα στην αποτροπή των πολύ χειρότερων που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την πατρίδα και το λαό μας.

  1. Ποια είναι η δική σας αποτίμηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών; Ποιοι θεωρείτε πως ήταν οι λόγοι της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της επικράτησης της ΝΔ;

Οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα δεν αφορούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά την εγχώρια διακυβέρνηση. Είμασταν η μόνη χώρα που δεν ασχολήθηκε στο ελάχιστο με το αίτημα της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που στοίχειωσε τις ευρωεκλογές σε άλλες χώρες. Στις εκλογές αυτές, δεν κατέβηκε κανένα κόμμα με πολιτικό πρόγραμμα την αντίθεσή με την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη σκοπιά της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων.

Έτσι, το μόνο που του έμενε στον ψηφοφόρο ήταν να τιμωρήσει τους Τσίπρα και Καμμένο για την επιθετική αλαζονεία, τα ασύστολα ψέματα, την εθνική παρακμή, την κοινωνική κι εργασιακή καταρράκωση, τα «λουκέτα», τους πλειστηριασμούς, την μετανάστευση, την ανασφάλεια…

Με τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οι Σαμαροβενιζέλοι παρέδωσαν στον Τσίπρα και τον Καμμένο, προκειμένου να φέρουν το 3ο μνημόνιο. Μόνο και μόνο για να ισχυριστούν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μας έβγαζε οριστικά από τα μνημόνια, ενώ ο Τσίπρας μας οδήγησε σε νέο μνημόνιο.

Ξεκινά λοιπόν το ανάλογο γαϊτανάκι: Οι Ευρωπαίοι συζητούν πως θα επιβάλουν εκ νέου ένα νέο μνημόνιο στην Ελλάδα στα τέλη του 2019. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί ήδη από την κυβέρνηση Τσίπρα από την εποχή του Πολυνομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2018, αλλά και παλιότερα – δεν θα διευκολύνουν την έξοδο στις αγορές.

Κι έτσι θα έχουμε τον Μητσοτάκη να χρεώνει στον Τσίπρα την επιστροφή σε νέο μνημόνιο. Αλλά χάρις στο γεγονός ότι ο ίδιος είναι πιστό σκυλί της Ευρώπης κατάφερε να μας λυπηθούν οι Ευρωπαίοι και να μας επιβάλουν αντί για νέο μνημόνιο, κάτι πιο «αθώο», όπως π.χ. μια Προληπτική Πιστοληπτική Γραμμή σαν εκείνη που συζητούσαν επίσημα επί Γκίκα Χαρδούβελη το 2014.

Από την άλλη θα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζεται ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια, ενώ η ΝΔ με τους συγκυβερνώντες της μας γύρισαν πίσω. Ενώ η χώρα κι λαός μας θα καταβυθίζονται στο αναπόδραστο σπιράλ της καταστροφής!

  1. Ποιες είναι οι βασικές σας προτάσεις όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας;

Όλοι, δεξιοί και αριστεροί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, παρουσιάζουν μιαν εικόνα  «κανονικότητας». Εξωραΐζουν το καθεστώς της οικονομικής κατοχής, της χρεοκρατίας. Παρουσιάζουν ως ρεαλισμό την υποταγή στους δανειστές, ως αναπόρδαστη αναγκαιότητα  το κουρέλιασμα της λαϊκής βούλησης και του δημοψηφίσματος!

Το χρέος, λένε, δεν πρέπει να μας απασχολεί! Κι ας διαλύονται τα Ασφαλιστικά ταμεία, ας μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα πολυτελείας η Παιδεία, η Υγεία, τα νερά μας, η ενέργεια… Όλα τα πάλαι ποτέ δημόσια κοινωνικά αγαθά! Κι ας ξεριζώνονται τα παιδιά μας, ας εξαθλιώνονται οι απόμαχοι της δουλειάς, ας εξαχρειώνονται οι εργασιακές σχέσεις, ας κλείνουν οι επιχειρήσεις, ας ρημάζει ο τόπος! Ας παραδίνεται ακόμα κι αυτή η άμυνα της πατρίδας, η υπεράσπιση της εθνικής επικράτειας στους εγνωσμένης ανιδιοτέλειας εταίρους μας στην ΕΕ και τους δοκιμασμένης συνέπειας συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Όταν στις 31/12/2018 έφτασε το 194,4% του ΑΕΠ το χρέος χαρακτηρίστηκε «βιώσιμο» και βγήκαμε από τα μνημόνια!!! Όταν ήταν «μη βιώσιμο», στις 31/12/2009 και μπαίναμε στα μνημόνια, το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν μόλις το 125,7% του ΑΕΠ!!!

Πρόκειται για τον υψηλότερο δείκτη δημοσίου χρέους επί του ΑΕΠ από την εποχή του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897! Ακόμα χειρότερα! σήμερα ,σε αντίθεση με το 1897, συντρίβουν την ελληνική κοινωνία και τα ιδιωτικά χρέη, που – μαζί με τα χρέη στην αγορά, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εγκληματική οργάνωση της ΑΑΔΕ, κοκ – έχουν ανάλογο ύψος με εκείνο του δημοσίου χρέους.

Όσο, όμως, πιάνουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα που μας επιβάλλουν οι δανειστές και βγαίνουμε στις αγορές ξεπουλώντας τη χώρα μας, δεν πρέπει να ανησυχούμε! «Κανονικότητα»!!!

Κι ας είναι το κυνηγητό των πρωτογενών πλεονασμάτων εκτινάσσει το έλλειμμα του οικογενειακού προϋπολογισμού με συνέπεια την έκρηξη των δανειακών αναγκών των νοικοκυριών. Η πολιτική συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης του διαθέσιμου εισοδήματος, ήταν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και το ευρώ. Ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της «ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη.

Μπορούν να υπάρξουν «προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας» όσο η χώρα μας τελεί υπό κηδεμονία από τους δανειστές και την ΕΕ; Το ψηφοδέλτιο ΕΠΑΜ ΑΚΚΕΛ απαντάει ξεκάθαρα όχι!

Η Ελλάδα για να ανακάμψει χρειάζεται ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους. Όχι μόνο του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού. Και η ολοκληρωτική διαγραφή του δημόσιου χρέους μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα, διότι μέσα σ’ όλα τα τερατώδη που μας επέβαλαν οι δανειστές, μας έκαναν κι ένα μεγάλο δώρο. Μας επέβαλαν τα μνημόνια και τις συμβάσεις δανειακής διευκόλυνσης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό καταπατώντας το ισχύον ελληνικό Σύνταγμα.

Χωρίς δηλαδή να τα κυρώσει η Βουλή ως διεθνείς συμβάσεις με τις υπογραφές των αντισυμβαλλομένων μερών. Η Βουλή έχει κυρώσει μόνο σχέδια μνημονίων και συμβάσεων δανειακής διευκόλυνσης. Σχέδια! Κι όπως τόνισε ευθαρσώς η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στην Έκθεση επί του πολυνομοσχεδίου στις 12 Ιουνίου 2018, «δεν νοείται κύρωση σχεδίου σύμβασης, δηλαδή κειμένου το οποίο δεν έχει υπογραφεί από τα συμβαλλόμενα μέρη» (σελ. 28-29).

Επομένως, όλες οι δεσμεύσεις που προέρχονται από τα μνημόνια, αλλά και τα δάνεια που οφείλουμε προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό είναι άκυρα. Όχι ακυρωτέα, αλλά άκυρα, σαν να μην έχουν γίνει ποτέ. Κι επομένως μια δημοκρατική, πατριωτική κυβέρνηση καταγγέλλοντας τον παράνομο χαρακτήρα των μνημονιακών συμβάσεων, μπορεί να σταματήσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους σχεδόν στο σύνολό του.

Επί της ουσίας, μόνο τα 13,5 δις ευρώ, ήτοι το 3,8% του συνόλου του δημοσίου χρέους, που συνιστούν οφειλές προς οργανισμούς, κράτη και ιδιώτες του εξωτερικού, ενδέχεται να χρειάζονται μια ειδική μεταχείριση προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας.

Ενώ μόνο φέτος θα πρέπει η Ελλάδα να δανειστεί εκ νέου γύρω στα 18 δις ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους τόκους, τα δάνεια και τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα του δημόσιου χρέους. Κι όλα αυτά χωρίς να περιλάβουμε την ανακύκλωση 40 δις ευρώ βραχυχρόνιων τίτλων και repos!

Για όλα αυτά αρκεί μια νέα κυβέρνηση από έντιμους πατριώτες και δημοκράτες να κάνει κάτι πολύ απλό. Να αποκαταστήσει την τυπική αστική νομιμότητα με βάση του ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και το διεθνές δίκαιο. Κι αν το κάνει, κανείς δεν θα μπορεί να προκαλέσει κυρώσεις, ή αντίμετρα εναντίον της. Κανείς!

Βέβαια, κάποιοι θα χάσουν από την όλη υπόθεση. Σίγουρα όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι αυτής της χώρας…

Το ΕΠΑΜ έχει καταθέσει «πρόγραμμα 100 ημερών», με επεξεργασμένες προτάσεις, όπως επίσης τα 15 βήματα για την απελευθέρωση της χώρας από το χρέος και το ευρώ.

4. Θα κατέλθετε αυτόνομα στις εκλογές; Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συμμαχήσετε, πάνω σε ποιες βάσεις θα στηριζόταν αυτή η συμμαχία, και γιατί δεν το έχετε κάνει ως τώρα;

Tο ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΠΑΜ και του ΑΚΚΕΛ, είναι κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, στα εκλογικά και πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Το ΔΗΚΚΙ μαζί με άλλες δυνάμεις και προσωπικότητες ανταποκρίθηκαν άμεσα και στρατεύονται ισότιμα στον κοινό αγώνα για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επιβολή όρων κοινωνικής δικαιοσύνης για τον λαό μας. Η συνεργασία είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε συμφωνεί μ’ αυτά τα προτάγματα και έχει συνείδηση της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα.

Συνεργασία δεν σημαίνει ταύτιση σ’ όλα τα ζητήματα. Κάθε δύναμη, κάθε συνεργαζόμενο πρόσωπο διατηρεί πλήρως την αυτοτέλειά του σε επίπεδο οργανωτικής και πολιτικής συγκρότησης και θέσεων. Βαδίζουμε χώρια, αλλά χτυπάμε μαζί τον κοινό εχθρό. Η συνεργασία λειτουργεί με όρους πλήρους ισοτιμίας, χωρίς καπελώματα και αρχηγιλίκια. Για τον λόγο αυτό και δεν υπάρχει αρχηγός του ψηφοδελτίου.

Στον κοινό αγώνα για μια λεύτερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική και περήφανη Ελλάδα, όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του, δεν ταιριάζει να επιβιώνουν λογικές πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και μισαλλοδοξίας, άρρωστου εγωισμού και ιδεοληψιών της δεξιάς ή της αριστεράς. Η συνεργασία είναι, οφείλει να είναι, πολιτικά και ιδεολογικά «ανεξίθρησκη», βαθιά πατριωτική και δημοκρατική. Να θεμελιώνεται στην πλήρη ελευθερία ζύμωσης για όλους όσοι συμμετέχουν, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και μέσα στην κοινωνία.

Για να δημιουργήσουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις μιας άλλης, ριζικά διαφορετικής  διακυβέρνησης της χώρας.

  1. Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε ως κόμμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εάν καταφέρετε να εκλεγείτε;

Αν επιτρέψουμε κι αυτή την φορά να υπάρξει μια βουλή χωρίς μάχιμες αντιμνημονιακές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις, τότε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η νέα κοινοβουλευτική περίοδος της μνημονιακής κατοχής θα σημαδευτεί όχι μόνο από ένα νέο σαρωτικό κύμα μέτρων εναντίον του λαού, αλλά και από εθνικό ακρωτηριασμό στο βωμό των στρατηγικών συμφερόντων δανειστών, εταίρων και συμμάχων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καμιά άλλη δύναμη στις τωρινές εκλογές δεν μιλά για το χρέος. Λες και δεν υφίσταται ως κορυφαίο πρόβλημα της χώρας. Κανείς δεν μιλά για το μνημονιακό καθεστώς κατοχής που έχει θεσμικά επιβληθεί για 99 χρόνια, ούτε βέβαια για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας. Όλοι προσποιούνται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια έστω κι αν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες στο εξωτερικό.

Το σύνολο των δημοσιονομικών της χώρας παραδόθηκε σε μια Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, την ΑΑΔΕ, με ασυλίες που θα ζήλευαν ακόμη και οι γαλαζοαίματοι του παρελθόντος. Μόνο και μόνο για να έχουν στα χέρια τους οι δανειστές το κρατικό ταμείο, αλλά και για να κάνουν ανενόχλητα τις δουλειές τους, αποσπώντας μερίδια αγοράς με εκβιασμούς και πρακτικές Αλ Καπόνε. Δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός αυτό; Όλοι, δεξιοί και αριστεροί το βλέπουν ως κάτι το φυσιολογικό. Έστω κι αν καμιά χώρα στον πλανήτη δεν έχει αποδεχθεί ποτέ κάτι παρόμοιο.

Ποιο κόμμα της δεξιάς ή της αριστεράς θα τολμούσε να θέσει ζήτημα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, την ΑΑΔΕ, διακινδυνεύοντας να βγουν στη φόρα τα άπλυτά του, το μαύρο χρήμα με το οποίο κινείται, οι επιχειρήσεις και οι υπεράκτιες όπου μετέχει κρυφά, κοκ. Που να τολμήσουν να αρθρώσουν κουβέντα. Πιο εύκολα σκιαμαχείς με την «ανομία» και  το «άσυλο»!

Η Εταιρεία Ελληνικών Συμμετοχών και Περιουσίας, κατά κόσμο Υπερταμείο, είναι ακόμα μια Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, σαν τα Οχήματα Ειδικού Σκοπού (SPV) που σκαρώνουν οι πιο αδίστακτοι κερδοσκόποι προκειμένου να κάνουν τις πιο βρόμικες δουλειές υπό απόλυτη κάλυψη και να φορτώσουν τις ζημιές στην κοινωνία και την οικονομία. Στο Υπερταμείο βρίσκονται «προς αξιοποίηση», μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο πλούτο, 72.000 αρχαιολογικά μνημεία! Ενώ το Κτηματολόγιο, με τις περιουσίες όλων μας, προορίζεται να γίνει κι αυτό θυγατρική του!

Στο όνομα της προσέλκυσης ξένων επενδυτών, μπορεί να διαμελίσει την εθνική επικράτεια και να την εκδώσει σε κάθε λογής συμφέροντα. Όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στις πιο υποβαθμισμένες από τις τριτοκοσμικές χώρες.

Οι δυνάμεις της συνεργασίας ΕΠΑΜ/ΑΚΚΕΛ πρέπει να διεμβολίσουν το κοινοβούλιο, ώστε να αναχαιτιστούν τα πολύ χειρότερα που έχουν ήδη δρομολογηθεί έξωθεν για την χώρα και το λαό της. Θα πρέπει να βρεθούν στο κοινοβούλιο δυνάμεις που δεν θα διστάσουν να θέσουν θεσμικά το ζήτημα της Εσχάτης Προδοσίας, που διαπράχθηκε με την επιβολή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Που δεν θα διστάσουν να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να αναχαιτίσουν στην πράξη κάθε εσχατοπροδοτική επιδίωξη, ώστε να μην εκποιηθεί η χώρα δημοσιονομικά και γεωπολιτικά.

Η Ελλάδα έχει τεθεί σε τροχιά ολοκληρωτικής εκποίησης με όρους ξεπουλήματος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και με όρους γεωπολιτικής. Όμως ούτε ο λαός μας, ούτε οι «εθνοπατέρες» στο κοινοβούλιο, επιτρέπεται να συζητούν για όλα αυτά. Πολύ περισσότερο να αποφασίζουν! Σαν καλοί και νομοταγείς ραγιάδες δεν πρέπει ούτε καν να συζητούν για εναλλακτικές μπροστά στην πρωτοφανή οπισθοδρόμηση της χώρας, που κρύβουν τα ιλουστρασιόν προγράμματα των κομμάτων που συνιστούν οι γνωστοί κατασκευαστές αποικιών και οργανωτές γενοκτονιών.

Νιώθουν τρόμο και μόνο στην πιθανότητα να υπάρξει στο κοινοβούλιο μια άλλη φωνή. Μια φωνή χωρίς δεσμεύσεις άλλες εκτός από εκείνες που έχει αναλάβει έναντι των απλών πολιτών. Μια φωνή χωρίς σκελετούς στο ντουλάπι και ύποπτες χρηματοδοτήσεις… Μια φωνή δηλαδή σαν το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, όπου συστρατεύονται  το ΔΗΚΚΙ, το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και προσωπικότητες.

Ο ραγιαδισμός, σήμερα, καθίσταται πολιτική και κοινωνική αρετή. Το παλιό απόφθεγμα «του κιοτή η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», επίσημη κρατική και κομματική πολιτική! Σ’ ολόκληρο το πολιτικό φάσμα!

Μπες λοιπόν μαζί μας στη Βουλή. Όπως ήθελες τότε όταν μαζευόμασταν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και απειλούσες με σφιχτές γροθιές τους ενοίκους του κοινοβουλίου ότι αν σε αγνοήσουν, θα σαλτάρεις μέσα. Να η ευκαιρία σου να το κάνεις πράξη μαζί μας. Κάντο και θα δεις πόσο εντυπωσιακά γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα για το καλό μας.

Στην περίπτωση που το Ε.ΠΑ.Μ είχε ήδη καταφέρει να εκλεγεί στο κοινοβούλιο, πολλά ζωτικά μέτρα και Συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, δεν θα είχαν καταφέρει να κυρωθούν. Θα πολεμήσουμε όλα τα μέσα για την ομαλή ανατροπή και το τρίπτυχο Εθνικής Κυριαρχίας, Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

Μην αλλάζεις μόνο τους πολιτικούς. Άλλαξε επιτέλους την πολιτική!

Γιώργος Γεωργής
Μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ.

 

Δείτε επίσης:
Οι υποψήφιοι βουλευτές του εκλογικού συνδυασμού Ε.ΠΑ.Μ. – Α.Κ.Κ.ΕΛ.

Συνεντεύξεις και δράσεις υποψηφίων βουλευτών με τον εκλογικό συνδυασμό ΕΠΑΜ – ΑΚΕΛ

Κοινή συνέντευξη των Δ. Καζάκη (ΕΠΑΜ) και Β. Τσιομπανίδη (ΑΚΚΕΛ) στην ΕΡΤ, 27/6/19 (βίντεο)

Η Ψήφος σου είναι Πολύτιμη όπως και η Ζωή σου: προεκλογικό σποτ ΕΠΑΜ – ΑΚΚΕΛ (βίντεο)

 

 

    Αφήστε ένα σχόλιο